Saltar apartados

El catedràtic de Dret Administratiu de la UA, González Varas, critica en la seua nova obra la mentida cultural i intel·lectual instal·lada en Occident

En l’assaig La búsqueda intelectual de lo trascendente aposta per un nou «despotisme il·lustrat que situe la cultura en el poder»

 

Alacant, 27 de gener de 2015


«L'origen d'aquest llibre es troba en molts factors: un d’aquests factors és intentar descobrir que vivim en una mentida pel que fa a la cultura i la intel·lectualitat. Una mentida que no solament es dóna a Espanya, sinó a tot l’Occident». Amb aquestes paraules descriu el catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat d'Alacant, Santiago González-Varas, l'objectiu que persegueix amb la seua nova obra, titulada La busqueda intelectual de lo trascendente. En aquest assaig, publicat recentment per l'Editorial Unión Editorial Madrid, l'autor exposa per què actualment, malgrat el que es pensa en un context de llibertats i de neutralitat de l'estat, «no pot haver-hi una realitat intel·lectual». González-Varas assegura que «se'ns diu que és ara, gràcies a les llibertats, que pot haver-hi art o cultura. No obstant això, al mateix temps subtilment es parteix de certs principis que finalment desvitalitzen tot el que és intel·lectual, artístic i cultural». Per això aposta «per tornar a l'essència europea, és a dir, per col·locar la cultura en el poder, una proposta similar al despotisme il·lustrat en el qual l'art està realment en la societat».

En aquest llibre, l'autor recupera velles inquietuds juvenils, «contradiccions i ideals», en la constant «recerca per una realitat intel·lectual, perquè és solament en aquest lloc on s'obtenen les sensacions realment interessants». En aquest sentit, el professor ha encunyat un terme, el sensacionisme, un món intel·lectual propi a manera de nova espiritualitat que, segons manté, «es basa en una cosa que almenys és veritat, la possible emoció en contacte amb una realitat intel·lectual transcendent, una nova espiritualitat, però no religiosa, sinó intel·lectual».

González- Vars afirma que La busqueda intelectual de lo trascendente és una obra per a un públic al qual «li interesse pensar, que li interesse la màgia, el transcendent, fugir de la mentida i del convencional». En realitat, «una obra per a tots i per a ningú», afirma.

 

Notícies relacionades

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464