Saltar apartados

L'Escola Politècnica Superior de la UA comença dilluns el seu Mes Cultural

Quatre intenses setmanes que integren variades activitats, com la tradicional Competició Robòtica, amb participació de docents i alumnat

 

Mes_cultural14_1
Mes_cultural14_2
Mes_cultural14_3
Mes_cultural14_4

 

Alacant, 30 de gener de 2015

«És qüestió d'ous?» es preguntaran a l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant el dilluns 2 de febrer, així que comence el Mes Cultural de l'EPS. Juan Carlos García, professor d'Enginyeria Química, farà una xarrada sobre ciència i tecnologia bàsica durant l'elaboració de productes de forn i brioixeria. Serà a les 11.00 hores a la sala d'actes I de l'EPS. Just abans, a les 10.30 hores, està confirmada la presència del vicerector de Cultura, Esports i política Lingüística, Carles Cortés, juntament amb el director de l'EPS, Andrés Montoyo, i el subdirector de Comunicació EPS, Josué Nescolarde Selva, en l'acte d'obertura del Mes Cultural. Un extens programa d'activitats de caire cultural, científic, divulgatiu i informatiu aniran succeint-se en diferents escenaris i amb la participació de multitud dels seus docents i estudiants.

Enguany el Mes Cultural té com a tema l’Any Internacional de la Llum i les Tecnologies Basades en la Llum, que l'ONU ha proclamat per a aquest 2015. Moltes de les activitats giraran entorn d’aquesta proposta, com són les Jornades d'il·luminació Eficient en l'Enginyeria Civil, en què es mostrarà la necessitat que les administracions reduïsquen el seu consum i la factura elèctrica; hi participaran professionals de les administracions i d'empreses privades. El curs acabarà amb diversos casos pràctics d'il·luminació pública. Les jornades se celebren el dimecres 4 i el dijous 5, des de les 10.00 hores i fins a les 14.30 a la sala d'actes del Col·legi Major. De manera paral·lela, el mateix dia 4, la Demostració de Jocs ABP, organitzada pels alumnes del curs passat i organitzada pels professors Carlos Villagra i Fidel Aznar Gregori, es desenvoluparà en la sala d'actes I a les 11.00 hores.

La necessitat creixent de buscar alternatives als combustibles fòssils, la producció d'energia a partir de microalgues i l’aprofitament del sol per al seu desenvolupament, serà abordada per la professora Ángela García en la xarrada «La biomassa: un aliado del sol para el aproechamiento energético». A les 11.30 hores del dimecres 4 a la sala d'actes de la Politècnica IV. Oberta a la participació, la Competició de Robòtica, en la seua cinquena edició, se celebrarà el dijous dia 5 de febrer, en la sala multimèdia del Rectorat, a les 9.00 hores, amb tres modalitats de participació. Empreses constructores del sector i professionals de prestigi intervindrà en les «Microconferèncias de construcció», que té lloc el divendres 6. Amb la intervenció de Pascual Urbán.

La segona setmana, del 9 al13, l'EPS es dedicarà a les Telecomunicacions; el Seminari OSITTOS previst per al dia 13 i l'II Dia de la Ràdio EPS. El dia 10, el II Instant Banking Hack Day desenvoluparà una sessió prèvia. Fins al 9 de febrer és possible inscriure's en aquesta Marató d'Innovació a la recerca de la generació d'idees que revolucionaran la banca digital. Se celebrarà els dies 21 i 22 en la nova seu de la UA a Alacant.

La tercera setmana veurà la presentació de la plataforma en línia per a aprendre un idioma, LEARN, el dimarts 17; les Conferencies «Arquitectura de llum» i la conferencia taller «Arquitectura efímera y ciudad», el divendres 20. Acaba el mes amb els cursos de Phyton i Office 365, del 23 al 26 de febrer.

L'Associació Universitària Astroingeo farà diverses activitats. Una observació de Júpiter i satèl·lits artificials; la plantada de telescopi, prevista per al dijous 5; l'eixida a observar el cel d'hivern amb telescopis a les Salines, que tindrà lloc el dissabte dia 14; el dijous 19, es farà el taller sobre maquetes del Projecte GAIA, i una exposició de fotografies astronòmiques realitzades per membres d'Astroingeo.

Exposicions paral·leles

Les exposicions es distribuiran en diferents espais universitaris. El MUA acull, des del 6 de febrer i fins al 28 de març, l'exposició «Structural point. Arquitectures de llum», que s'exposarà del 16 al 20 en el pati de l'edifici de la Politècnica IV. El dia 20 i en el mateix edifici, però en l'espai del corredor al costat de la sala d'actes, s'exposaran els «Projectes d'arquitectura comercial efímera» del carrer de Quintana d'Alacant. La Seu Universitària del carrer de Sant Ferran serà el lloc destinat a dues exposicions: l’Exposició Fotogràfica de la Ciutat de Tetuan i l’Exposició CASITA - Projectes a Cuba. Les dues des del 16 i fins al 28 de febrer.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464