Saltar apartados

La UA celebra Sant Tomàs d'Aquino amb el lliurament dels premis extraordinaris de titulació i postgrau als millors expedients

Amparo Navarro transmet la satisfacció del rector per l’acord de recuperació del deute històric i la proposta d’”avançar cap a la cristal·lització d’una Llei de finançament”

 

SantoTomas1
SantoTomas2
SantoTomas3
SantoTomas4
SantoTomas5
SantoTomas6
SantoTomas7
SantoTomas8
SantoTomas9
SantoTomas10

 

Alicante, 28 de enero de 2015

La Universitat d’Alacant ha celebrat aquest matí la festivitat de Sant Tomàs d’Aquino, patró de les universitats, amb el lliurament dels premis extraordinaris de carrera i doctorat als millors expedients. El rector, Manuel Palomar, s’ha vist obligat a delegar la presidència de l’acte en la vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro, per una indisposició d’última hora.

La cerimònia, que ha tingut lloc al Paranimf, ha tingut la intervenció del rector de la Universitat de Pàdua, Giuseppe Zaccaria, amb qui es manté una estreta relació d’intercanvi tant de docents com d’estudiants. A la taula presidencial també hi havia el director general d’Universitat, Estudis Superiors i Ciència, Felipe Palau Ramírez i el president del Consell Social de la UA, Francisco Gómez Andreu, que han participat en el lliurament dels guardons.

En total s’han lliurat 119 premis extraordinaris als millors expedients acadèmics de doctorat, grau i titulacions en extinció, i també un accèssit al Premi Nacional de finalització de Carrera.

En la lectura del discurs del rector, Amparo Navarro ha recordat la intensitat vivencial de l’etapa universitària i ha convidat els premiats “a ser ambaixadors permanents dels valors de tolerància, esperit crític i comportament responsable”. “En vosaltres queda representada la nostra aspiració d’accedir al coneixement científic i crític dels diversos camps del saber humà”, ha dit.

Navarro ha reiterat en nom del rector, “la satisfacció i l’agraïment” dels cinc rectors de les universitats públiques valencianes per l’acord rubricat amb la Generalitat Valenciana per a la recuperació de prop del 50% del deute històric, un total de 791 milions d’euros. No obstant això, ha insistit que el camí iniciat “no ha de ser més que un començament” i ha proposat “avançar en la cristal·lització d’una Llei de finançament de les universitats que permeta que el projecte que liderem les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana siga una realitat que ens permeta mantenir i millorar l’excel·lència docent i investigadora”. Parafrasejant el doctor honoris causa per la UA, Avelino Corma (recentment guardonat amb l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana), Navarro ha assegurat que “un país savi és aquell que inverteix en allò que el fa més gran i respectat i que fa més feliços els seus ciutadans: l’educació, el benestar social, la cultura i la investigació  i el desenvolupament tecnològic”.

 

La Universitat de Pàdua

Fundada l’any 1222, la Universitat de Pàdua i la d’Alacant mantenen una llarga relació d’intercanvi cultural tant d’alumnat com de docents i investigadors lligats al programa Erasmus Mundus. Durant els discursos, els dos mandataris han expressat la voluntat de continuar amb aquesta col·laboració mútua en l’àmbit de la innovació, la cooperació internacional i la investigació.

Per la seua banda, el rector de la Universitat de Pàdua, Giuseppe Zaccaria, ha explicat que la seua universitat, una de les més antigues del món, es caracteritza en el seu lema i la seua tradició, per la llibertat de pensament, per la qual el seu rector ha assegurat que "ha hagut de pagar sempre un impost molt alt". Zaccaria ha remarcat el caràcter internacional que té, ja que és un lloc de pelegrinatge habitual d’estudiants de tot el planeta, sobretot en el camp de la medicina i la jurisprudència.

La Universitat de Pàdua ha sigut tradicionalment un lloc de trobada d’il·lustres com Galileu Galilei, que va ser professor durant 18 anys. Destaca també per ser la primera universitat que va atorgar un títol acadèmic a una dona, Elena Lucrezia Cornaro, el 1678 i, més recentment, el 1945, li va ser atorgada la medalla d’or al valor militar, símbol de la lluita per la llibertat contra tots els opressors.

El solemne acte de celebració de la festivitat de Sant Tomàs d’Aquino manté viva una tradició universitària que es remunta al 1880, data en què el papa Lleó XIII el va proclamar patró de les universitats. La festivitat de Sant Tomàs d’Aquino se celebra a la Universitat d’Alacant des del 1999.

 

Més informació

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464