Saltar apartados

La Universitat d'Alacant concedirà la Medalla d'Or als exrectors Ordóñez i Raneda

El Consell de Govern aprova la investidura d'Edwin Robert Hancock com a doctor honoris causa

Medalla_ore_exrectores

Alacant, 29 de gener de 2015

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant ha aprovat aquest matí concedir la Medalla d'Or als exrectors Salvador Ordóñez i Ignasi Jiménez Raneda. El lliurament del guardó, el màxim que concedeix la institució acadèmica, podria tenir lloc en l'acte de clausura d’aquest curs acadèmic programat per al final de maig.

Un altre dels acords adoptats és la proposta de l'Escola Politècnica Superior de nomenar doctor honoris causa Edwin Robert Hancock, professor de Visió per Computador del Departament d'Informàtica de la Universitat de York. El director de l'EPS, Andrés Montoyo, ha sigut l'encarregat de defensar la proposta, que ha sigut aprovada per unanimitat, detallant les aportacions d'Hancock «en el camp del reconeixement de formes, del reconeixement estructural de patrons i la visió artificial». L'acte d'investidura del nou doctor honoris causa està previst per al pròxim mes de juny.

Edwin Robert Hancock, doctor en Física d'Altes Energies, ha treballat, gràcies als seus coneixements matemàtics, en el desenvolupament d'algorismes d'anàlisi de patrons i en el camp de la relaxació probabilística. A més, al llarg de la seua carrera, ha realitzat contribucions essencials en l'àrea del matching o emparellament «inexacte» de grafs, i ha desenvolupat l'ús de mètodes espectrals, d'anàlisi d'imatge, xarxes neuronals, xarxes complexes, i una teoria de patrons estructurats basada en la teoria de la informació i la mecànica quàntica.

Així mateix, Hancock ha publicat al voltant de 159 articles en revistes, 598 publicacions en conferències internacionals, i ha dirigit 40 tesis. Va ser condecorat amb la medalla de la Pattern Recognition Society el 1990, i va rebre un premi destacat el 1998 per la revista Pattern Recognition. També ha rebut premis per les seues publicacions en CAIP 2001, ACCV 2002, ICPR 2006, BMVC 2007 i ICIAP 2009. El 2009 va ser guardonat amb el Premi al Mèrit Reial Societat Wolfson de Recerca, entre altres reconeixements.

Finalment, el Consell de Govern ha aprovat l'adhesió de la Universitat d'Alacant a la celebració de l'any Internacional de la Llum que tindrà lloc al llarg d’aquest 2015. El 20 de desembre de 2013, l'Organització de les Nacions Unides (ONU), en la 68a Assemblea Anual, va proclamar 2015 com l'Any Internacional de la Llum i les Tecnologies Basades en la Llum.

Aquesta acció pretén comunicar a la societat la importància de la llum, i també de les tecnologies que hi estan associades, en el món actual en àrees tan importants com l'energia, l'educació, la salut, la comunicació, etc. En aquest sentit, coordinat pel Vicerectorat Cultura, Esports i Política Lingüística i el Departament de Física, Enginyaria de Sistema i Teoria, la UA programarà conferències i exposicions entre altres activitats.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464