Saltar apartados

Nutrició aplicada al CrossFit, a la Universitat d'Alacant

Dissabte pròxim, 31 de gener, un grup d’experts oferirà una jornada sobre l'evidència actual en fisiologia, entrenament i alimentació aplicada a aquest esport

Crossfit

 

Alacant, 29 de gener de 2015

Els últims anys, el crossFit s'ha convertit en l'esport de moda. Es tracta d'una tècnica d'entrenament que encadena un seguit d’exercicis físics de manera intensa, sense temps i sense pausa. El principi d'aquest tipus d'exercici és el d'entrenar el cos treballant diferents capacitats i habilitats: resistència cardiovascular i respiratòria, resistència muscular, força, flexibilitat, potència, velocitat, agilitat, psicomotricitat, equilibri i precisió.

Amb l'objectiu d'estudiar les necessitats i característiques d'aquesta modalitat esportiva, el Gabinet d'Alimentació i Nutrició de la Universitat d'Alacant (Alinua) i la Facultat de Ciències de la Salut presenten una Jornada sobre entrenament, fisiologia i nutrició aplicada al CrossFit.

La jornada, que tindrà lloc dissabte pròxim, 31 de gener, a la sala d'actes de l'edifici Germà Bernàcer, reunirà diferents professionals per a oferir una formació de l'evidència actual en fisiologia, entrenament i nutrició aplicada a aquest esport, i també conèixer els protocols d'actuació per a resoldre dubtes o qüestions sobre aquesta modalitat.

Durant el curs, que arrancarà a les 9 hores, s’impartiran diferents conferències teòriques, complementades amb una part pràctica en la qual alguns voluntaris faran en directe una sessió de CrossFit. Aquesta sessió tindrà lloc a la pista semicoberta del pavelló d'esports de la UA a les 16 hores.

A més de conèixer l'origen d'aquesta tècnica, els participants aprendran les necessitats nutricionals que requereix la pràctica de crossFit, així com a elaborar aliments rics en hidrats de carboni i proteïnes, i batuts de recuperació saborosos i nutritius.

 

Ponents

– Marc Ordeig: llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport. Instructor CrossFit Level I i Instructor Kettlebells per IKC. Millor atleta espanyol en CrossFit competitiu. Cofundador del centre d'entrenament funcional i CrossFit Àrea CrossFit.


– Toni Sola: diplomat en Nutrició Humana i Dietètica. Màster oficial en Nutrició i salut. Màster en Nutrició Humana i Qualitat dels Aliments. Màster en Fisiologia Integrativa. Antropometrista ISAK nivell 3.


– Mireia Porta: diplomada en Nutrició Humana i Dietètica, llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments. Postgraus en Nutrició Esportiva. Postgrau en Diabetis. Postgrau en Obesitat. Antropometrista ISAK nivell 3. Professora Associada de la Universitat Autònoma de Barcelona, nutricionista de Serveis Mèdics Penedès i responsable del Departament Tècnic Maxinutrition Espanya.

 

Programa

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464