Saltar apartados

La UA analitza la preparació de l'Ultraman, la prova de triatló més dura del món

El pròxim dimarts, 7 de juliol, la jornada comptarà amb la presència de l’esportista Miguel Ángel Tortajada i el dietista-nutricionista Carlos Ferrando

 

Alacant, 3 de juliol de 2015

Recórrer més de 500 quilòmetres en tres dies nadant, amb bicicleta i a peu és la prova esportiva de triatló més dura del món coneguda com Ultraman. Des del Gabinet d’Alimentació i Nutrició de la Universitat d’Alacant (ALINUA), la Facultat de Ciències de la Salut de la UA i l’Associació de Dietistes-Nutricionistes Universitaris d’Alacant (ADINU Alacant) presenten el documental "Ultraman Florida. The estafe is now".

La jornada, que tindrà lloc el pròxim dimarts 7 de juliol de 2015, a les 18 hores en la sala de graus de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d’Alacant, tindrà la participació del triatleta Miguel Ángel Tortajada i el dietista-nutricionista, Carlos Ferrando. Es tracta d’una trobada on s’explicarà l’experiència, la preparació física i la intervenció nutricional que l’esportista Tortajada ha fet per a superar l’Ultraman de Florida 2015.

 

Ultraman

L’Ultraman es compon de tres disciplines esportives diferents: natació, ciclisme i carrera a peu. És una prova d’ultraresistència realitzada durant 3 dies consecutius amb un total de 515km. A això, se suma l’handicap d’acabar cadascuna de les etapes en un temps màxim determinat per l’organització de l’esdeveniment (temps límit de 12 hores per a cada etapa).

Una de les limitacions del rendiment més important és la preparació de la pròpia ment, que fa seguir donant la braçada en contra dels corrents marins, pedalar amb les cames entumides, sense sentir la força que hi apliques, etc. Un altre dels factors que cal considerar és l’alimentació, ja que poden desenvolupar trastorns mediconutricionals com hipoglucèmia, hiponatrèmia i deshidratació, juntament amb possibles problemes gastrointestinals per la ingesta de líquids i aliments, fet que fa primordial un assessorament dieteticonutricional per a prevenir en la mesura del possible aquests problemes. Establir una cronologia alimentària d’ingesta d’aliments, líquids i/o suplements per a cada hora d’exercici físic, considerant el material esportiu de l’atleta, el perfil de la prova, entre d’altres, amb la finalitat de ser prudents i protocol·litzar l’alimentació.

La inscripció al Seminari "Ultraman Florida. The estafe is now" és gratuïta i es pot fet a través de l’enllaç següent.

 

Ponents

Miguel Ángel Tortajada, té 30 anys i viu a València. Al llarg de la seua extensa carrera esportiva ha participat en l’Ultraman de Florida juntament amb altres 40 esportistes arribats de tot el món. A més, ha sigut seleccionat per a participar en el Campionat del Món Ultraman de Hawaii, que es disputarà al novembre, on la mateixa organització és la que s’encarrega de convidar 30 triatletes seleccionats d’acord amb el seu currículum esportiu.

Carlos Ferrando, és dietista-nutricionista que exerceix la seua labor professional en l’Huracán CF, a més d’assessorar diferents esportistes de resistència, és el coordinador de l’àrea de Dietètica i Dietoteràpia del Comitè Científic de la Fundació Espanyola de Dietistes-Nutricionistes (FEDN). Juntament amb Miguel Ángel Tortajada han fundat l’empresa The Time is Now.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464