Saltar apartados

Alacant celebrarà per primera vegada La Nit en Blanc

Museus i centres d'art d'Alacant preparen una programació conjunta per al 24 de juliol

 

Alacant, 14 de juliol de 2015

La ciutat d'Alacant celebrarà, per primera vegada, La Nit en Blanc el pròxim 24 de juliol, una proposta que naix de la col·laboració entre els museus i els centres d'art d'Alacant. Els tècnics dels museus de la ciutat han mantingut diverses reunions i ja treballen en una atractiva oferta d'activitats per a aquesta data.

La Nit en Blanc és una iniciativa cultural que va ser creada a París el 2002 i a la qual s'han anat sumant altres capitals i grans ciutats europees com Roma, Bucarest, Riga, Amsterdam o Brussel·les. El propòsit és gaudir de la creació artística contemporània a través d’activitats i esdeveniments culturals gratuïts, fomentant d'aquesta manera la participació ciutadana.

Alacant proposa la primera Nit en Blanc amb una atractiva oferta cultural que s’anunciarà en roda de premsa els pròxims dies. La iniciativa està programada conjuntament pel MARQ Museu Arqueològic, el MACA Museu d'Art Contemporani d'Alacant, el MUBAG Museu de Belles arts Gravina, el MUA Museu de la Universitat d'Alacant, Les Cigarreres, Museu Volvo Ocean Race i Museu d'Aigües d'Alacant, que obriran fins a la una de la matinada el dia 24 de juliol. El projecte pretén sumar tota mena d'inciatives culturals públiques i privades, potenciar la participació dels alacantins de manera individual o col·lectiva, i suggereix redescobrir la ciutat amb l'obertura d’espais que habitualment no són d'accés públic de nit.

A Espanya, aquesta iniciativa s’hi desenvolupa ja en ciutats com Albacete, Barcelona, Burgos, Màlaga i Madrid, a les quals s’han anat incorporant d’altres com La Laguna, Badajoz, Teguise, Alcalá de Henares, Saragossa, Nerja, Sevilla, Almeria, Càceres, Oviedo o Granada.

Tota la informació

 

Participants: Aquesta és una invitació per a sumar-se a la primera edició de La Nit en Blanc, una celebració cultural que vol convocar el públic participant entorn de l'art i la creació artística, incloent-hi tota mena de manifestacions culturals: cinema, teatre, exposicions, espectacles, tallers, accions, performances, música, gastronomia, i tot allò que s'hi puga programar.

Noche_blanco

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464