Saltar apartados

Crevillent s%u2019estrena en els Cursos d%u2019Estiu de la UA

La localitat del Baix Vinalopó acull un curs sobre les excavacions arqueològiques a la Penya Negra i una exposició al Museu Arqueològic Municipal.

El vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, acompanyat de l'alcalde, Cesar Augusto Asencio, va inaugurar dilluns l'activitat

 

 

Crevillent, 14 de juliol

Crevillent acull, des d'aquest dilluns i fins dimecres, un curs, en el marc de la Universitat d'Estiu «Rafael Altamira» de la UA, sobre les excavacions arqueològiques que es duen a terme al jaciment de Penya Negra i que du per títol, La ciutat protohistòrica de Herna. Penya Negra: tartessos i fenicis al sud-est d'Ibèria.

L'objectiu del curs, que s'emmarca en el conjunt d'activitats que ofereix la Universitat d'estiu «Rafael Altamira» e la Universitat d'Alacant, és el d'oferir una «panoràmica general de les investigacions al jaciment, emmarcada en visions de conjunt sobre les societats del Final de l'Edat del Bronze, el món tartèssia i fenici peninsular i les societat orientalitzades mediterrànies» i el dirigeixen Alberto Lorrio i Julio Trelis.

En el marc del curs, dilluns es va inaugurar l'exposició «Vida i mort a la Penya Negra», al Museu Arqueològic Municipal de Crevillent, la qual exposa al públic les troballes fetes al jaciment amb explicacions sobre la història i els treballs que es desenvolupen.

Durant l'acte d'inauguració, el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d'Alacant, Carles Cortés, va destacar el fet que els cursos d'estiu arriben per primera vegada a Crevillent, «i que demostra la voluntat de la Universitat d'Alacant d'estar present arreu del territori, posant al servei de la societat els recursos de la institució».

Per Carles Cortés, «el curs que oferim a Crevillent és una mostra del que vol ser l'oferta de la Universitat d'estiu, una proposta formativa, interessant i complementària».

Per la seua banda, l'alcalde de la localitat, Cesar Augusto Asencio, es va mostrar agraït a la institució acadèmica per l'esforç realitzat i convençut que la relació amb la Universitat d'Alacant serà profitosa per a totes les parts, tot destacant la importància del jaciment arqueològic i dels treballs que es realitzen al seu voltant.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464