Saltar apartados

L'accessibilitat a conjunts monumentals i al patrimoni cultural, clau del Turisme per a tots

El disseny aplicat al turisme cultural, l’accessibilitat integral als museus o les últimes novetats en productes culturals accessibles i inclusius, es debaten en un curs d’estiu de la UA

 

 

Alacant, 15 de juliol de 2015

El turisme accessible o turisme per a tots és un concepte ampli que no es limita a l’eliminació de barreres físiques, sensorials o de comunicació, sinó que cerca aconseguir que els entorns, els productes i els serveis turístics puguen ser gaudits en igualtat de condicions per qualsevol persona.

El curs Turismo para todos: estrategias para un turismo cultural accesible e inclusivo, tracta des de dilluns passat i fins avui, temes com a “Accessibilitat integral en museus” (amb visita a Vilamuseu), “Inclusió sociocultural en la gestió del patrimoni cultural”, “Accessibilitat en conjunts monumentals i entorns de patrimoni cultural”, “Disseny inclusiu del MARQ” o “Recursos per al disseny de productes culturals accessibles i inclusius”, aquesta última ponència a càrrec d’Antonio Espinosa, director de Vilamuseu.

Durant la jornada d’ahir, ponents i alumnat es van traslladar a la Vila Joiosa on van fer una visita guiada pel conjunt historicoartístic amb la qual van tractar de manera pràctica l’accessibilitat integral en recorreguts guiats. De la mateixa manera, els participants també van visitar Vilamuseu i van poder abordar l’accessibilitat integral en museus. Per a finalitzar la jornada a la Vila, l’alumnat va gaudir d’una visita teatralitzada inclusiva amb alumnes del Centre Talaies a la Casa Museu la Barbera dels Aragonés, i d’un taller d’animació sociocultural i visites inclusives.

 

PROGRAMA

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464