Saltar apartados

Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant roda un lipdub per a donar a conèixer el grau

 

Alacant, 21 de juliol de 2015

L’alumnat de Filologia Catalana, animat per alguns dels seus docents i amb l’ajuda de representants culturals i cívics de tot el País Valencià, ha gravat un lipdub amb la finalitat de fer conèixer el grau i per a reivindicar la identitat que ens uneix. Malgrat la falta d’experiència en la preparació de projectes d’aquest tipus, la motivació i la il·lusió els ha portat a crear un vídeo molt divertit, ple de missatges constructius i que satisfà les expectatives esperançadores d’una societat que espera que aquests professionals en formació, que formen ara els estudiants universitaris, aporten no solament coneixement, sinó també idees noves, compromeses i creatives.

El lipdub o vídeo musical és una de les activitats en les quals està implicant-se l’alumnat de Filologia Catalana; algunes altres mostres són la seua participació en el II Simposi de l'Ensenyament de la Literatura i de la Llengua  o la realització del vídeo Sóc del sud, creat en el context de l’assignatura de primer curs Català: Expressió Oral i Escrita I, la qual cosa ha espentat al professorat a creure que cal cedir més responsabilitat als estudiants en l’elaboració de les pràctiques i els treballs obligatoris de les assignatures que han de cursar, i donar-los més llibertat d’actuació. A més, és voluntat dels docents innovar en la metodologia docent i oferir a l’alumnat espais diferents i motivadors, “que traguen tot el potencial que tenen i permeten que els seus treballs siguen útils”, afirma Carles Segura, professor del Departament de Filologia Catalana. “Quan centrem la nostra metodologia d’ensenyament en la motivació i la creativitat de l’alumnat els resultats són increïbles”, explica María Àngels Francés, directora del Departament.

El vídeo musical té la col·laboració del Departament de Filologia Catalana i el Servei de Llengües i Cultura del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA, entre d’altres; es pot veure en l’enllaç http://goo.gl/VO8FQ2 i el hastag és #LipdubFilCatUA.

Fotograma_lipdubUA

Detall d’un moment del lipdub

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464