Saltar apartados

La Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza de la UA anuncia la seua programació per al pròxim curs en una reunió amb les institucions col·laboradores

Una Jornada sobre turisme LGBT i la celebració de TurGastroUA a Benidorm, es completaran amb la creació d’uns premis d’investigació

 

Cat_PZaragoza
Cat_PZaragoza2
Cat_PZaragoza3

Alacant, 22 de juliol de 2015

Alacant. Dimecres, 22 de juliol de 2015

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, ha reunit aquest matí en el seu despatx la comissió de seguiment de la Càtedra d’Estudis Turístics Pedro Zaragoza de la UA, en la qual participen, a més, l’ajuntament de Benidorm, l’Agència Valenciana de Turisme i l’Associació Empresarial Hostalera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana, Hosbec. Es tracta del primer acte conjunt en el qual ha participat el nou alcalde benidormer, Toni Pérez, que ha assenyalat la intenció de continuar amb l’estreta relació que uneix el municipi turístic amb la Universitat d’Alacant.

Durant la sessió de treball, el director de la càtedra, Tomás Mazón, ha presentat la memòria d’activitats dutes a terme des de l’inici d’aquesta i ha anunciat les previstes per al pròxim curs entre aquestes, la I Jornada de Turisme LGBTBenidorm, per al mes de setembre, i la segona edició de TurGastroUA, per a l’octubre.

Una altra de les propostes és la creació d’uns premis nous en matèria d’investigació en matèria de turisme i que, segons Mazón, "es vol llançar a principi de curs en tres modalitats: treball de finalització de grau, final de màster i tesi doctoral".

El rector ha assegurat que la Càtedra Pedro Zaragoza “està consolidada” i tots els representants de les entitats col·laboradores han coincidit en la vocació de continuïtat. El secretari autonòmic i president de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, per la seua banda, ha fet una valoració “molt positiva” d’un projecte d’investigació que aposta per l’avanç, “per no deixar que la passivitat s’apodere d’un sector central per a la vertebració del territori i l’avanç de la Comunitat Valenciana”.

En la reunió han estat presents també la secretària general de la UA, Aránzazu Calzada, de qui depenen les càtedres institucionals, el cap de l’àrea de Competitivitat Turística de l’AVT, José Luis Wagner, i la coordinadora de Turisme de l’Ajuntament de Benidorm, Mercedes Llorca. Per part d’Hosbec, hi ha assistit Nuria Montes.

 

La càtedra

Amb seu a Benidorm, la Càtedra d’Estudis Turístics va nàixer el desembre del 2010 amb l’objectiu de fer constar la rellevància estratègica de les activitats turístiques per a l’economia i la societat de la província d’Alacant i, també, respon a l’interès de les institucions integrants per l’estudi i la investigació de les característiques i la problemàtica de l’activitat turística. Té el suport docent i investigador de la Universitat d’Alacant a través de l’Institut Universitari d’Investigacions Turístiques. Duu a terme programes de formació, investigació i divulgació de diferent índole, amb una atenció especial a l’àmbit de la Costa Blanca i de Benidorm.

Reproducir
Tall  de veu de Francesc Colomer

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464