Saltar apartados

La Fundació Parc Científic de la Universitat d'Alacant constitueix la seua desena empresa de base tecnològica

Applynano Solutions està orientada a desenvolupar solucions per a incorporar el grafè a productes finals dels clients

L’empresa produirà grafè i derivats d’alta qualitat, i també aplicacions amb aquest material

 

Alacant, 27 de juliol de 2015

La Universitat d’Alacant ha constituït la desena empresa de base tecnològica (EBT) en el si del Parc Científic. Applynano Solutions SL naix de la mà del catedràtic Ignacio Martín Guillón, del Departament d’Enginyeria Química, juntament amb Iluminada Rodríguez Pastor i Gloria Ramos.

L’empresa es dedicarà a la producció de grafè i derivats d’alta qualitat, i també al desenvolupament d’aplicacions amb grafè. El grafè és, per definició, una de les capes bidimensionals (2D) que formen el grafit, quan està aïllada. Les excepcionals propietats tèrmiques, optoelectròniques, mecàniques i electròniques del grafè, han convertit aquest material, i els materials basats en aquest, en una tecnologia amb una gran potencialitat en un ampli ventall d’indústries. Els clients potencials d’Applynano Solutions SL serien centres d’I+D i Tecnològics que investiguen en aplicacions amb grafè, i empreses (plàstic, etc.) que vulguen incorporar grafè als seus productes. Principalment l’empresa sorgeix quan s’ha detectat una oportunitat sobretot en el camp d’aplicacions del grafè, ja que actualment falten aplicacions reals i no hi ha un enllaç entre la producció i l’aplicació per a l’usuari final, és a dir, falten empreses que desenvolupen aplicacions amb grafè i que treballen conjuntament amb el client, amb la intenció de satisfer les seues necessitats concretes.

Ignacio Martín, va destacar que “l’empresa està llesta per a començar la seua activitat, que l’objectiu d’aquesta és establir una connexió entre la producció grafè i els nanomaterials, per a després adaptar-lo a les empreses que després l’utilitzaran en els seus materials”

“El coneixement que tenim en la Universitat ens permet fer aquest treball de proximitat, detectar els problemes de les empreses i preparar productes ad hoc per als potencials clients i al mateix temps també produirem nanomaterials com un indicatiu del nostre coneixement i els comercialitzarem”, va explicar Martín després de la signatura de la constitució de la nova empresa EBT de la qual participa el Parc Científic de la Universitat d’Alacant.

El director del Parc, Joaquín Marhuenda, va voler destacar la importància de promoure la creació d’empreses a partir del coneixement que es genera en la Universitat d’Alacant, tant “pel que suposa de servei a la societat per la transferència de coneixement dels laboratoris a la seua aplicació pràctica, com per la fórmula, que permet a la institució mantenir un contacte directe amb empreses nascudes en el seu si i a partir del treball d’investigació fet”.

EBT_ApplynanoSolutions

 

Enllaç relacionat:

RÀDIO EPS - Ciència per a Normals

Programa 10 - Entrevista a Iluminada Rodríguez Pastor, I.U. d'Enginyeria dels Processos Químics.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464