Saltar apartados

Una empresa del Parc Científic d'Alacant finalista del Fons d'Emprenedors de Repsol

El projecte Pyroex la firma Olax22 es troba entre els 16 finalistes de la convocatòria de la Fundació Repsol.

La iniciativa planteja l’obtenció de biocombustible a partir de residus d’indústries agroalimentàries.

 

 

Sant Vicent del Raspeig, 27 de juliol de 2015

El projecte Pyroex de ’empresa Olax22del Parc Científic d’Alacant, ha sigut seleccionat com a finalista de la quarta convocatòria del Fons d’Emprenedors de la Fundació Repsol.

Pyroex és un projecte que té com a objectiu l’obtenció de biocombustible a partir dels residus d’alt contingut gras procedents de les indústries agroalimentàries. Segons el responsable de projectes de l’empresa, nascuda al si de la Universitat d’Alacant, Pablo Cartagena, “aquest finançament ens permetria construir el prototipus del projecte per a poder-lo fer realitat”.

“Es tracta d’un equip compacte de piròlisi-extrusió capaç de transformar in situ els residus per obtenir dos biocombustibles de segona generació, un líquid (bio-oil) apte per a l’automoció i un altre sòlid (biochar) amb un elevat poder calorífic, tots dos amb un alt valor comercial”, ha indicat el responsable de projectes d’Olex22.

Els projectes que seran finançats pels Fons d’Emprenedors, es coneixeran el pròxim 10 de setembre i opten fins a dos anys de finançament a raó d’entre 6.000 i 12.000 euros mensuals.

Cartagena ha explicat que el projecte “ja ha passat un important tall i ara som finalistes entre altres 15 projectes i idees. Fa uns mesos vam estar a Madrid precisament desenvolupant el projecte final de la mà del mateix Fons d’Emprenedors de cara a la recta final”.

Olax22 és una EBT de la Universitat d’Alacant dedicada a la investigació i desenvolupament de processos tecnològics i innovadors per a la valorització de residus industrials. Va nàixer l’any 2010 i ja ha participat en diferents projectes empresarials. Ara posa en marxa una nova iniciativa que podria veure la llum en un termini de dos anys si aconsegueix el finançament del Fons d’Emprenedors de la Fundació Repsol.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464