Saltar apartados

El VII Festival Llatinoamericà de Poesia de Buenos Aires projectarà el documental de la UA "Neruda, paralelo 38 o Sur"

Amb la participació de Raúl Zurita que dóna veu al Nobel xilè, el treball serà presentat pel nebot nét del vate, Bernardo Reyes

 

Alacant, 5 de juny de 2015

El documental Neruda, paralelo 38o Sur, dirigit per la periodista de la Universitat d'Alacant María Martín s'ha inclòs en la programació del VII Festival Latinoamericano de Poesía en el Centro, que se celebra a Buenos Aires, Argentina, del 23 al 27 de juny. El treball, que va ser guardonat amb el premi al millor documental en la Mostra Internacional de Cinema del Mediterrani de València, Espanya, va posar el colofó als actes organitzats en la Universitat d'Alacant amb motiu del centenari del naixement del poeta xilè.

L'audiovisual, de plena vigència testimonial malgrat els seus deu anys d'existència, va ser realitzat per a la Universitat d'Alacant i la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i va comptar amb la col·laboració del Premi Nacional de Poesia de Xile i doctor honoris causa de la UA, Raúl Zurita, que va donar veu als versos del seu compatriota premi Nobel. El documental narra el triple viatge per la geografia humana, poètica i física de la infància de Pablo Neruda i evoca la transformació del xiquet Elicer Neftalí Reyes Basoalto en el poeta internacional Pablo Neruda.

El documental alacantí es projectarà el dia 26 de juny, a les 16.50 hores (hora local argentina) en la sala Jacobo Laks del Centre Cultural de Cooperació Floreal Gorini de Buenos Aires. La presentació serà a càrrec del poeta xilè Bernardo Reyes, nebot nét de Pablo Neruda, que va ser un dels assessors documentals del treball.

Amb l'objectiu de reflexionar sobre la situació de la poesia argentina i llatinoamericana, el Festival Llatinoamericà de Poesia reuneix prop de trenta veus representatives de diferents tradicions poètiques de tot el món, que durant els dies de la trobada mostraran les seues diverses expressions artístiques i teòriques.

 

Neruda paralelo 38º sur

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464