Saltar apartados

Estels, planetes i partícules de pols protagonitzen el Congrés Ciències Planetàries i el Cicle de conferències de divulgació en la UA

 

Alacant, 5 de juny de 2015


El Grup de Ciències Planetàries de la Universitat d'Alacant, patrocinat pel Vicerectorat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació de la UA, organitza des del dilluns 8 i fins al 10 de juny pròxim la IV Reunió de Ciències Planetàries i Exploració del Sistema Solar. Es tracta d'un esdeveniment biennal que reuneix la comunitat de científics que treballa a Espanya en temes relacionats amb l'estudi dels cossos del sistema solar (des de partícules de pols fins als planetes gegants), així com en la planificació i explotació de les missions espacials en l'àmbit de les ciències planetàries. Més d'una trentena d'investigadors d'institucions espanyoles presentaran els avanços duts a terme en aquest àmbit. L'exploració de Mart o els objectes que estan més enllà de Neptú són alguns dels temes dels quals es parlarà la setmana vinent a la Universitat d'Alacant.

De manera paral·lela a l'esdeveniment es desenvoluparà el cicle de conferències divulgatives, gratuïtes i obertes a tots els públics denominat «Desvelant els misteris del sistema solar». El programa inclou Pablo Santos Sanz, de l'Institut d'Astrofísica d'Andalusia a Granada, amb «De planetas enanos, transneptunianos y otros cuerpos. Un viaje a las fronteras del sistema solar», el dilluns 8 de juny a les 20.15 hores; Alejandro Cardesin, d'ESAC (Madrid), amb «Exploración de Marte por la Agencia Espacial Europea: Mars Express i ExoMars», el dimecres dia 10 a les 20.00 hores; «Los cuerpos menores del sistema solar i el origen de los planetas» serà pronunciada per Mario Melit, de CONICET-UBA (Argentina),el divendres 12 de juny de 2015.

La reunió comença a les 15.30 hores a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant del carrer de Sant Ferran 40.

Les conferències es desenvoluparan a la sala Miguel Hernández de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant de l'avinguda Ramón y Cajal 4.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464