Saltar apartados

Investigadores de la Universitat d'Alacant acompanyen professionals d'infermeria de Finlàndia en la visita a l'Hospital de Sant Joan

El Grup d‘Investigació d’Infermeria Clínica de la Universitat d'Alacant gestiona aquesta trobada entre institucions educatives i de salut europees

Tres professores de la Universitat de Ciències Aplicades de Saimaa s'interessen pel paper de la infermeria en la xarxa hospitalària valenciana

 

Les professores visitants al costat dels coordinadors de l'activitat al seu pas per Hospital de Dia Oncològic.

 

Alacant, 4 de juny de 2015

El Grup d’Investigació d’Infermeria Clínica (EC) de la Universitat d'Alacant ha gestionat i acompanyat tres professores de la Facultat de Cures de la Salut i Serveis Socials de la Universitat de Ciències Aplicades de Saimaa (Finlàndia) en la visita institucional que han dut a terme a l'Hospital Universitari de Sant Joan d‘Alacant.

La directora d'aquest grup, la doctora María Flores Biscaia, juntament amb altres integrants del mateix grup i professionals de Sant Joan, l'adjunta d'Infermeria i doctora Mercedes Núñez, i el supervisor de Docència, José Luis Jurado, els han acompanyat per a mostrar-los les instal·lacions del centre i les funcions que exerceixen els professionals d'infermeria en diferents unitats.

Així, han visitat l'Hospital de Dia Oncològic i l'Hospital de Dia Polivalent i se'ls ha informat del circuit per a la realització del preoperatori quan han passat per la zona d'Extraccions i Anàlisis Clíniques. També han recorregut Rehabilitació, la Unitat d'Hospitalització a Domicili i una planta d'hospitalització.

Durant aquesta visita, a les tres professores els ha cridat l'atenció l'elevat grau de comunicació que existeix entre els estaments mèdics i d'infermeria i s'han interessat especialment per l’atenció als pacients amb Alzheimer i amb fractura de maluc.

L'objectiu d'aquesta visita ha sigut donar a conèixer la xarxa d'hospitals a les professores visitants de la Universitat de Ciències Aplicades de Saimaa, que estaran en la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant durant tota aquesta setmana amb motiu d'una Erasmus Teaching Staff Movility.

Com expliquen els coordinadors d'aquesta activitat, «creiem que és una bona oportunitat d'internacionalització tant per a l'Hospital Universitari de Sant Joan d'Alacant com per a la Universitat d'Alacant, que ens permet establir contactes amb institucions educatives i de salut de l'espai europeu».

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464