Saltar apartados

La UA acull a més de mig centenar d'especialistes d'universitats en la Conferència Internacional de l'AIUTA que reconeix el valor de l'experiència dels majors i la seua integració

Federico Mayor Zaragoza pronunciarà divendres vinent la conferència de clausura

Les O3A's investiguen sobre formació per a majors, permanent al llarg de la vida, a fi de reduir la pobresa i l'exclusió social

Alacant, 5 de juny de 2015

La Universitat d'Alacant serà l'escenari, el dijous 11 i divendres 12 de juny de 2015, de la Conferència Internacional de l'Associació Internacional d'Universitats de la Tercera Edat (AIUTA), esdeveniment internacional en el qual es reuniran més de divuit països dels cinc continents, comptant amb més de cinquanta especialistes en la formació de majors, integrats en les Universitats de la Tercera Edat de tot el món en el marc de l'AIUTA. A més dels ponents convidats, es van a exposar una vintena de posters que arrepleguen diversos treballs de recerca i experiències formatives en les O3A.

El tema de la Conferència Internacional, "O3A's, Citizenship and Social Cohesion (Universitats de la Tercera Edat, Ciutadania i Cohesió Social) posa en relleu una de les prioritats de les O3A en el s. XXI, que és la necessitat d'aprofundir en la formació permanent i al llarg de la vida, i incidir en la formació per a majors com a objectiu clau en la reducció de la pobresa i l'exclusió social entre el segment de població de més edat. A més, és una prioritat inqüestionable reconèixer el valor de l'experiència de les persones majors i la seua necessària participació social com a ciutadans actius i integrats de ple dret. Referent a açò, les O3A so clarament promotores d'aquest missatge sobre la necessitat de reconeixement del major, sobre la seua imprescindible integració i sobre el compromís que açò comporta de promoure la formació contínua dels majors.

L'AIUTA és una associació internacional de l'àrea de formació per a adults, que reuneix a més de 30.000 universitats de la tercera edat en els cinc continents a través de membres de les Associacions Nacionals dedicades a l'educació d'adults i que corresponen al model europeu d'Universitats de la Tercera Edat, O3A, i que també integra excepcionalment a socis dedicats a la recerca i formació per a majors. La Universitat Permanent de la UA (UPUA) és membre des de l'any 2002. Des de fa més de quatre dècades AUITA manté la defensa de les persones majors a través de l'educació permanent per mitjà dels intercanvis universitaris i, sobretot, de les innovacions en els camps de l'educació i la recerca científica amb la finalitat de que cada persona trobe el seu lloc en la societat. Els principals països representats en IAUTA són, per ordre alfabètic, Alemanya, Austràlia, Brasil, Canadà, els EUA, Xile, Xina, Colòmbia, Costa Rica, Croàcia, França, Espanya, Grècia, Índia, Maurici i Rodrigues, Itàlia, Martinica (FWI), Nigèria, Polònia, Portugal, els Països Baixos, el Regne Unit, Eslovàquia, Suècia, Senegal i Suïssa.

Federico Mayor Zaragoza, que va ser president de la Fundació Cultura de Paz, i Director de la UNESC0 de 1987-1999, ESPANYA pronunciarà la conferència de clausura "Longevitat, cohesió social i ciutadania mundial en la nova era que s'aveïna". Serà el 12 de juny pròxim, a partir de les 17.00 hores, en el Saló d'Actes de l'Aulari II, situat en el campus de Sant Vicent del Raspeig. L'assistència és lliure.

En aquesta ocasió participaran els responsables d'O3A procedents dels divuit països fins ara confirmats, que són Alemanya, Brasil, Xina, Colòmbia, Costa Rica, Espanya, França, Índia, Islàndia, Itàlia, Maurici i Rodrigues, Polònia, Portugal, Regne Unit, Rússia, Senegal, Slovakia i Suècia.

Les Conferències Internacionals permeten compartir les experiències pedagògiques i metodològiques per tots els membres i assistents, així com les innovacions educatives dutes a terme per les universitats de la tercera edat. Així mateix, els resultats i avanços propis del camp de la recerca científica en l'àrea de Formació per a Majors i Formació Permanent i al llarg de la vida, que han sigut objecte de projectes nacionals i internacionals desenvolupats per les O3A se posen a la disposició dels assistents.

Les reunions tindran lloc en la Seu de la UA de la c/ Sant Fernando el dia 11 de juny. El 12 de juny l'activitat i sessions es portaran al campus, al Saló d'Actes de l'Aulari II. Els idiomes de treball seran l'anglès i el francès. El termini d'inscripció roman obert en http://web.csidiomas.ua.es/congresos/aiuta/index.html

Pots seguir la Conferència pel compte @upermanente i l'hastag #AlicanteAIUTA

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464