Saltar apartados

La UA ofereix el II Curs Pràctic d'Arqueologia a Ilici en l'Alcúdia després de l'èxit de l%u2019any passat

Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la UA

 

Alacant, 4 de juny de 2015

La gran acollida del curs pràctic Arqueologia a Ilici que la Universitat d'Alacant va oferir l’any passat en el marc dels Cursos d'Estiu Rafael Altamira ha portat els organitzadors a llançar-ne una segona edició gràcies a la col·laboració de Caja Murcia.

La segona edició d’aquest curs es durà a terme del 20 al 31 de juliol al Jaciment de l'Alcúdia d'Elx, i segons afirmen les seues directores, Feliciana Sala i Mercedes Tondero, s'espera la participació de prop de quaranta estudiant procedents de tota la geografia espanyola. L'alumnat aprendrà a realitzar les diferents facetes del treball arqueològic, i al llarg de dues setmanes intensives duran a terme tasques d'excavació arqueològica, alçament de planimetries en 2D i 3D, inventari, dibuix i catalogació de materials, i també activitats de museologia, en horari de matí.

A les vesprades s'han preparat un total de deu seminaris, impartits per professors de les universitats d'Alacant i de Múrcia i arqueòlegs professionals que abordaran temes com la prospecció, la informació geogràfica aplicada a l'arqueologia, la restitució tridimensional, els sistemes de treball i recerca en materials com la moneda, l'epigrafia, les tècniques constructives, l'escultura, els metalls, la ceràmica, la pintura o el vidre.

El curs oferirà també sessions complementàries per a divulgar el patrimoni historicoarqueològic i mediambiental de l'entorn d'Ilici: l’aprovisionament d'aigua, la xarxa de camins i el seua centuriació en època romana. Però també, allò que distingeix la ciutat d'Elx: el palmerar i la Festa, els seus patrimonis de la humanitat, o els sistemes de reg tradicionals i la ciutat islàmica d'Ils.

Les enquestes fetes el curs passat van confirmar un alt grau de satisfacció entre els alumnes, que van valorar de manera especial el vessant pràctic del curs.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464