Saltar apartados

La Universitat d'Alacant dedica una jornada a l'ensenyament i l'ús del valencià

Professorat d’infantil, primària i secundària de les comarques d'Alacant es donarà cita dijous pròxim en la UA per a abordar conjuntament l'ensenyament plurilingüe en el context valencià

 

Jornades_ensenyamentAlacant, 2 de juny de 2015

Dijous pròxim, 4 de juny, la Facultat d'Educació de la UA serà l'escenari de la Jornada per a l’Ensenyament i l'Ús del Valencià, de 16 a 20.30 hores. La jornada té com a objectiu posar en contacte professors i professores que duen a terme un ensenyament bilingüe o plurilingüe en el context valencià, i compartir experiències pràctiques i organitzatives en aquest àmbit. Organitzen aquesta jornada la Unitat per a l’Educació Multilingüe de la UA, La Cívica i Escola Valenciana.

El professor de la Universitat de Barcelona Juli Palou Sangrà oferirà una conferència comuna per a tots els assistents amb el tema «Ensenyar llengües per a usar-les». Seguidament s'abordaran tres blocs diferents: infantil, primària i secundària, en els quals s'intentarà donar resposta, segons afirmen els organitzadors, a preguntes com quines llengües volem que aprenguen els nostres alumnes?, com ha de ser el professor que ensenya llengües?, o quines són les millors experiències per a ensenyar-les?

El programa de la jornada preveu diverses comunicacions en l'apartat infantil, com «Jugar a pensar, xics i xiques d'educació infantil dialoguen a través de l'art«; «Vivint moments especials per a integrar les llengües en educació infantil» o «L'ús del teatre d'ombres xineses per a millorar les competències lingüístiques en valencià en alumnes amb dificultats d'aprenentatge».

El bloc de primària abordarà «Nit de contes», «Aprenentatge cooperatiu i per projectes en l'aula de primària» o «La infància dels nostres avis i àvies».

El tercer i últim apartat, secundària, tindrà com a temes proposats «Twitter, Instagram i altres apps en la classe de llengua», «Rutes literàries», «Projecte de lectura dramatitzada» o «Les matemàtiques en l'era digital: calculadores, tauletes, llibres digitals i altres eines».

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464