Saltar apartados

La Universitat d'Alacant es converteix en un fòrum de debat sobre el dret a morir dignament

Professionals i estudiants de l'àmbit de la salut es reuneixen per a parlar sobre la Llei d'autonomia del pacient, el dijous 4 de juny, a les 17 hores, en la Facultat de Dret

Morir_pau

 

Alacant, 2 de juny de 2015

La llibertat individual és un pilar bàsic d'una societat democràtica. En aquest sentit, la llibertat de tota persona a decidir el moment i la manera d’acabar la seua vida és també un dret. En aquest marc, el Departament d'Infermeria de la Universitat d'Alacant presenta la jornada «Morir en pau. Un dret del segle xxi» que tindrà lloc dijous pròxim, 4 de juny, a les 17 hores, en la sala de graus de la Facultat de Dret.

Amb la col·laboració de l'Associació Dret a Morir Dignament (DMD) i la Societat Valenciana de Medicina Pal·liativa, la trobada tractarà la Llei d’autonomia del pacient i com els professionals de l'àmbit de la salut –metges, infermers, psicòlegs, treballadors socials, etc.– col·laboren en la presa de decisions d’un pacient durant el tractament de la seua malaltia i el final de la seua vida.

A més, amb l'objectiu de protegir cada individu en la seua decisió, es detallaran conceptes ètics i legals relacionats amb cures pal·liatives i suport al pacient i familiars, com també la importància del testament vital. Es tracta d'un document de voluntats en què el malalt expressa la seua voluntat sobre les atencions mèdiques que vol o no vol rebre en cas de patir una malaltia irreversible o terminal.

La jornada «Morir en pau. Un dret del segle xxi» girarà entorn d'una taula redona en la qual participaran el metge i president Federal de DMD, Luis Montes; el metge i president de DMD Madrid, Fernando Marín; la coordinadora de DMD Alacant i professora d'infermeria, Marisa Velasco, i la metge adjunta de la Unitat d'Hospitalització a Domicili de l'Hospital Cínic de València, Amparo Gisbert, sota la moderació de la professora del Departament d'Infermeria de la UA, María José Cabañero.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464