Saltar apartados

Més dones que homes afrontaran el dimarts les Proves d'Accés en la Universitat d'Alacant

 

Alacant, 5 de juny de 2015

La Universitat d'Alacant desenvolupa, des de dimarts pròxim 9 de juny de 2015, la prova d'accés a la universitat (PAU). Un total de 3.417 matriculats afrontaran, durant els dies 9,10 i 11 de juny de 2015, les matèries pròpies de la seua elecció. Les dades resultants tornen a mostrar com les dones superen els homes pel que fa al nombre d’estudiants inscrits en les proves. Onze tribunals examinaran les 1.993 dones i els 1.424 homes en què es reparteix la inscripció. El juny de 2014, les xifres dibuixaven un balanç final de 3.430 alumnes inscrits, dels quals 2.051 eren dones i la resta, 1.379, homes. Dos tribunals es localitzaran a Alcoi, un en l'IES Cotes Baixes i el segon en l'IES Andreu Sempere; mentre que els altres nou estaran en el campus de Sant Vicent del Raspeig de la UA; des del número 1 fins al número 5, es trobaran a l'aulari I, i els tribunals que van des del número 6 i fins al 9 es localitzaran a l'aulari II. L'aulari I acollirà els cinc primers tribunals i els que van des del número 6 al 9 s'instal·laran en l'aulari II.

Les opcions possibles per a matricular-se en les PAU possibiliten accedir des de batxillerat o bé des dels cicles formatius de formació professional. En el primer dels casos, els matriculats des de batxillerat són un total de 3.246, mentre els que es presenten per cicles sumen 171 estudiants. Rafael Chinchilla, director del Secretariat d'Accés del Vicerectorat d'Estudiants de la UA, ha assenyalat que «les xifres són extraordinàriament semblants a les de l'any passat, quan l'alumnat que es matriculava accedint des dels cicles formatius era de 184, mentre que el que accedia des del batxillerat sumava una xifra pràcticament idèntica, 3.247».

La convocatòria extraordinària de la prova d'accés a la universitat tindrà lloc durant els pròxims dies 7, 8 i 9 de juliol, amb la mateixa programació que la d’aquest mes de juny.

Com és habitual, el primer dels exàmens a resoldre serà Castellà: Llengua i Literatura II. Les PAU es componen d'una fase general comuna de caràcter obligatori que versarà sobre quatre matèries comunes: Castellà, Valencià, Llengua Estrangera i Història de la Filosofia o Història d'Espanya, i una matèria de modalitat que escull l'estudiant. La fase específica és voluntària i permet a l'alumnat millorar la nota final d'admissió als estudis superiors.

Els resultats de les proves es publicaran el 19 de juny, a partir de les 14.00 hores. Els processos de consulta de qualificacions, descàrrega de les qualificacions, reclamació i segona correcció i sol·licitud per a veure els exercicis s'hauran de fer a través del portal de l'alumne, situat en l'adreça web

https://appweb.edu.gva.es/paseu/

 

PAU JUNY 2015. MATRÍCULA

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464