Saltar apartados

20 alumnes de secundària participen en la UA en una experiència pionera per a apropar les tecnologies i la informàtica a les dones

Amb el nom de Gigabytgirl, s'hi duran a terme tallers de caràcter lúdic i pràctic

GibaBytGirl1

Alacant, 15 de juny de 2015

Convertir el món de la informàtica i les tecnologies de la informació en un projecte de futur per a les dones és l'objectiu de GigabytGirl, un projecte pioner en una universitat espanyola, que s'ha engegat aquest matí a la Universitat d'Alacant. Un total de 20 alumnes de diversos instituts d'Alacant i Sant Vicent del Raspeig, d'edats compreses entre els 13 i els 16 anys, participen en aquesta experiència pilot, que ha començat amb una recepció a l'Escola Politècnica Supuerior presidida pel rector.

Organitzat per l'Escola Politècnica Superior i la Unitat d'Igualtat de la UA, continuarà fins al divendres que ve, dia 19 de juny.

Segons ha explicat la delegada del rector per a polítiques de gènere, "el 85% de les ocupacions a curt i llarg termini estaran directament relacionades amb els coneixements d'informàtica i les tecnologies, uns estudis que tradicionalment escullen més homes que dones, potser per desconeixement". Amb l'objectiu de desmuntar aquests estereotips i obrir entre les dones l'enorme potencial d'ocupació que comporten, va nàixer aquesta iniciativa que s'ha inspirat en activitats similars dutes a terme pels grans gegants tecnològics com Google.

Aquest primer campus Gigabytgirl inclou la realització d'una sèrie d'activitats lúdiques, amb què les joves estudiants descobriran la informàtica. Tallers de robòtica i multimèdia, amb modelatge i animació per ordinador o sobre la manera d'aprendre a construir aplicacions mòbils a través de jocs són algunes de les propostes que duran a terme al llarg d'una intensa setmana, en la qual "comptaran amb docents amb una dilatada experiència professional i acadèmica, que els permetrà descobrir els aspectes més fascinants d'aquest treball i les àmplies possibilitats professionals existents", explica la professora Eva García, coordinadora de Polítiques d'Igualtat de l'Escola Politècnica i responsable del projecte.

Les estudiants s'han mostrat molt interessades, sobretot en l'aplicació de les noves tecnologies en àmbits com la salut. Durant la trobada amb el rector, els ha explicat la importància que aspectes com la creativitat han de tenir en les noves aplicacions dels estudis tecnològics. Palomar, que els ha contat la seua experiència com a informàtic, ha volgut desmuntar el mite de l'informàtic esquerp, tancat amb ordinadors que munta i desmunta constantment i ha al·ludit "a les enormes possibilitats vinculades a aquest món". Segons el rector, "a més de ser un camp molt creatiu i divertit, pot resoldre molts problemes de la vida quotidiana, a través de la creació d'infinitat d'aplicacions mòbils, tecnologies multimèdia i robòtiques, que contribuïsquen a fer del món un lloc més segur, amable i saludable", els ha dit. "Podeu ser el que vulgueu, no hi ha cap camp vetat a les dones, al contrari, cada vegada sou més en les nostres aules i, en la majoria de casos, amb millors expedients", ha assegurat.

 

Més informació

#gigabyteGirlUA

GigaBytGirl2

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464