Saltar apartados

L'Escola Politècnica Superior de la UA estrena la primera edició de les Jornades de Prevenció de Riscos Laborals PREVUA2015

Els nivells de sinistralitat laboral actuals justifiquen per si sols l'anàlisi de la "Situació de la prevenció a Espanya", tema central de l'activitat

 

Alacant, 16 de juny de 2015

Segons la dada recollida pel Ministeri d'Ocupació, per primera vegada des que va començar la crisi econòmica, aquest exercici 2015 arranca amb un repunt en la xifra d'accidents de treball amb baixa en jornada laboral. La prevenció de riscos laborals s'està convertint en una eina indispensable per a qualsevol empresa o entitat que realitza les seues activitats en una societat moderna per a la qual la informació, la formació, la seguretat i la salut dels treballadors han de ser la principal prioritat. Amb aquesta inquietud, l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant (EPS) celebra les Jornades de Prevenció de Riscos Laborals PREVUA2015 «Situació de la prevenció a Espanya», el dijous 18 i divendres 19 de juny de 2015. Aquestes jornades naixen com a lloc de trobada per a tots els interessats en la prevenció, com són empreses, col·legis professionals, institucions, investigadors de diferents àrees, alumnat o egressats d'estudis relacionats amb la prevenció.

Les àrees temàtiques que s’hi tractaran són Seguretat en el Treball; Higiene Industrial; Ergonomia; Psicosociologia Laboral; Medicina del Treball i Epidemiologia; Àmbit Jurídic de la PRL; Gestió de la PRL; Integració de Sistemes de Gestió (PRL, Qualitat i Medi Ambient), i Formació, Informació i Comunicació en PRL.

L'EPS inclou, en la seua oferta de titulacions, la recent implantació del màster universitari en Prevenció de Riscos Laborals, amb la finalitat de col·laborar en la tasca de formar futures generacions de professionals de la prevenció i servir, alhora, de plataforma per al desenvolupament d'activitats que permeten una interacció de la societat amb els diferents actors que integren la prevenció.

Inaugura les jornades, a les 9.00 hores del dijous 18 i en la sala d'actes de l'EPS I, Rafael Muñoz Guillena, vicerector de Campus i Sostenibilitat, que serà acompanyat per Amparo Navarro Faure, vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, i Juan Andrés Montoyo Guijarro, director de l'EPS. Montoyo procedirà, així mateix, a la clausura, el dia 19 a les 14.15 hores.

Paral·lelament a les jornades, els matins del 18 i 19 de juny es faran exhibicions tècniques, per a les quals se situaran, en la sala de graus, els estands de les empreses participants, ASECOS, ALERTA 2, BOSCH, CASELLA ESPAÑA, SCHNEIDER ELECTRIC, SENSOTRAN, SVANTEK i RAE SPAIN SL. Es tracta d'empreses nacionals i internacionals especialitzades en diferents àmbits de la prevenció de riscos laborals: mesurament de contaminants físics i químics, seguretat en màquines, seguretat en instal·lacions elèctriques, seguretat en l'emmagatzematge de productes químics i gasos comprimits, dispositius preventius en eines elèctriques i sistemes de rescat i protecció en treballs en altura. Aquestes empreses mostraran les seues novetats i productes més avançats en cadascun dels seus camps d'actuació.

Totes les activitats d'aquestes jornades es desenvoluparan en l'edifici I de l'Escola Politècnica Superior; les ponències es pronunciaran en la sala d'actes; l'exposició de pòsters estarà disposada en l'atri cobert, i l'exhibició tècnica es farà en la sala de graus.

 

Cartell_Prevua2015
Jornades_Prevua

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464