Saltar apartados

La UA dedica una setmana a l'esport preuniversitari

Durant tota la setmana, més de cinc-cents estudiants nascuts a partir del 1997 participen en diverses competicions esportives

 

Alacant, 16 de juny de 2015

Des de dilluns passat i fins al divendres pròxim 19 de juny, la Universitat d'Alacant celebra la Setmana de l'Esport Preuniversitari en la pista central del pavelló poliesportiu del campus. Aquesta iniciativa, que la UA ha posat en marxa a través dels vicerectorats d'Estudiants i de Cultura, Esports i Política Lingüística, reuneix més de cinc-cents esportistes preuniversitaris d'equips de la ciutat d'Alacant i de la província. Els esportistes preuniversitaris competiran en disciplines esportives com futbol, futbol sala, vòlei platja, voleibol, bàsquet, handbol, karate, orientació, triatló i judo.

El rector, Manuel Palomar, ha visitat els esportistes juntament amb l'exentrenador de bàsquet Pedro Ferrándiz, moment en el qual Palomar ha insistit en la importància que la UA dóna a l'esport com a transmissor de valors essencials en la formació integral dels estudiants. Aquest esdeveniment, ha afirmat Palomar, és una oportunitat perquè els participants coneguen de primera mà el campus, i també per a proporcionar-los informació i assessorament sobre els estudis que ofereix la UA, uns estudis que aquests futurs estudiants podran compaginar amb les seues modalitats esportives, gràcies a la UA.

La Universitat d'Alacant es decanta per un model de promoció esportiva que fomenta la participació del major nombre possible d'alumnes universitaris, fent compatibles les activitats esportives amb les estrictament acadèmiques. D'aquesta manera, la UA valora de manera positiva la condició d'esportista universitari en la resolució de les sol·licituds de canvi d'horari, grups i exàmens que coincidisquen amb l'activitat esportiva de l'estudiant. També ha instaurat la figura del coordinador d'esportistes universitaris en cada centre, un professor responsable que serveix de fil comunicador entre l'esportista i els seus professors, amb la finalitat de compatibilitzar l’activitat acadèmica amb l'esportiva.

Concretament, la competició en l'esport universitari està constituïda per una fase autonòmica en la qual participen totes les universitats de cada comunitat (a la Comunitat Valenciana és el Campionat de l'Esport Universitari –CADU–,que serveix de classificatòria per al Campionat d'Espanya) i la competició d'equips federats.

La UA reconeix la participació en aquestes activitats esportives amb crèdits de lliure elecció curricular i, per exemple, dins del Campionat Autonòmic de l'Esport Universitari distingeix les competicions de lliga que exigeixen competir durant pràcticament tot el curs acadèmic, de les concentracions que es resolen en trobades puntuals i que, per tant, exigeixen un esforç diferent.

Amb aquesta regulació preval, per damunt dels resultats esportius, la participació efectiva, l'esforç personal i el compromís amb la Universitat.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464