Saltar apartados

La Universitat d'Alacant capdavantera a Europa en projectes de cooperació interuniversitària

La institució alacantina encapçala el rànquing del programa Tempus IV, en el qual han participat sis-centes setanta-quatre universitats de tota la Unió Europea.

Aquests programes han servit per a contribuir a la reestructuració de l'ensenyament superior als països de l'Europa Central i Oriental.

 

Alacant, 17 de juny de 2015

La Comissió Europea ha fet públics els informes dels projectes europeus relacionats amb l'ensenyament universitari, incloent-hi el programa Tempus IV, el rànquing del qual encapçala la Universitat d'Alacant.

Aquest programa té com a objectiu contribuir a la reestructuració del sector de l'ensenyament superior als països de l'Europa de l'Est i Oriental, mitjançant la cooperació interuniversitària, els intercanvis d'estudiants i professors, així com la cooperació entre empreses i universitats dels països de la UE i de l'Europa de l'Est i Oriental.

Segons les dades fetes públiques a l’Erasmus Stats 2012-1013, Espanya va ser el tercer estat que va participar en més projectes del programa –dos-cents catorze–, sols per darrere d'Itàlia i Alemanya –dos-cents vint-i-tres i dos-cents vint-i-dos, respectivament– i la Universitat d'Alacant, la institució acadèmica que ha participat en un nombre més elevat de programes en el marc del Tempus IV.

Aquest programa s'ha desenvolupat entre el 2007 i el 2013 i aquest és l'últim informe del Tempus IV, ja que els seus projectes passaran ara a finançar-se sota les sigles dels programes Erasmus+ i Horizon 2020. Durant els sis anys de vida del programa, s'han invertit quatre-cents vuitanta-dos milions d'euros en un total de cinc-cents cinquanta projectes.

L'any 2009, la Universitat d'Alacant va aconseguir un total de set projectes del programa Tempus IV, un fet que no es tornaria a repetir, ja que a partir de l'any següent es va limitar el nombre de projectes per institució coordinadora a tres.

Els principals beneficiaris dels programes han sigut Rússia, Ucraïna i Sèrbia, amb noranta-sis, noranta-quatre i vuitanta-quatre projectes respectivament. Unes ajudes que han tingut com a objectiu col·laborar en la reestructuració econòmica dels països de l'Europa de l'Est i Oriental, a través de la formació, que es considera un dels àmbits prioritaris de la cooperació.

Els programes desenvolupats s'han adreçat a la reestructuració i l’adaptació de l'ensenyament universitari dels països per a fer front a les noves necessitats de l'economia de mercat a través de desenvolupament de programes d'ensenyament; l'adquisició d'equipament; la mobilitat dels professors universitaris; mobilitat estudiantil, i aprenentatge de les llengües de la UE.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464