Saltar apartados

La Universitat d'Alacant ofereix per al pròxim curs 42 titulacions, 3 de les quals amb programes dobles

Incorpora dues titulacions úniques a Espanya: enginyeria robòtica i tecnologies de la informació per a la salut
La fase única de preinscripció serà del 15 de juny al 13 de juliol, tots dos inclosos

Imatge_Campus

Alacant, 15 de juny de 2015

La Universitat d'Alacant inicia avui, dilluns 15 de juny, la fase única de preinscripció de graus per al curs acadèmic 2015-2016. Amb una oferta educativa de 42 títols de grau en tots els camps del saber, la Universitat d'Alacant aposta per uns estudis adaptats a les necessitats del mercat laboral, basats en la mobilitat exterior, els idiomes i les pràctiques en empreses.

El període de preinscripció acabarà el dia 13 de juliol. En aquest període hi haurà diferents terminis per a presentar la sol·licitud segons les circumstàncies de l'alumnat. Els resultats de la preinscripció es coneixeran el 17 de juliol de 2015.

En total, per al pròxim curs s'han previst 6.150 places de nou ingrés. Així, els estudiants podran triar una àmplia oferta formativa, que recull 39 títols de grau i 3 titulacions simultànies en administració i direcció d'empresa amb dret i turisme, i dret amb criminologia. Es tracta de titulacions que abasten totes les branques de coneixement i s'adscriuen a set facultats i a l'Escola Politècnica Superior. En concret, la Facultat de Ciències ofereix 6 títols, com la Facultat de Dret, 7 la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, 3 la Facultat d'Educació, 10 la de Filosofia i Lletres, 2 la de Ciències de la Salut i 9 el'Escola Politècnica Superior.

Instruccions i terminis de preinscripció del curs 2015-2016

Novetats per al nou curs

Una de les novetats més significatives de la nova oferta és la posada en funcionament de les noves titulacions d'enginyeria robòtica i de tecnologies de la informació per a la salut, dos graus que ofereix en exclusiva la UA a tot l'estat. Les dues titulacions parteixen amb una oferta de 60 noves places.
Una altra de les peculiaritats per al pròxim curs, dins de la Facultat de Filosofia i Lletres, és la creació de programes que permeten obtenir dos graus simultaniejant estudis en llengües, a partir de tercer curs, gràcies a dissenys curriculars específics. Els graus que possibiliten aquest programa són els de estudis àrabs i islàmics, filologia catalana, estudis francesos, espanyol: llengua i literatura i estudis anglesos. Des del centre mateix, s'ofereix orientació en el disseny curricular, de manera que, cursant 360 crèdits en cinc anys i simultaniejant a partir del tercer curs, es poden obtenir dos graus entre els esmentats.

El postgrau, element diferenciador

A més, la UA completa la formació dels seus estudiants amb 53 màsters universitaris, 27 programes de doctorat i 64 títols propis, que recorren totes les branques del coneixement. Es tracta d'estudis que preparen per a la carrera acadèmica, docent i investigadora, donen accés a determinades professions regulades o bé estableixen una especialització i, per tant, permeten estar en millors condicions per a eixir al mercat laboral o actualitzar aspectes formatius i millorar el currículum professional. Altres factors estratègics de l'oferta de graus de cara a la inserció laboral són les pràctiques externes curriculars i extracurriculars, en què els coneixements adquirits pels alumnes tenen aplicació directa en la vida real. En aquest sentit, la institució facilita la possibilitat de mobilitat internacional, tant per a completar el currículum de grau com per a fer pràctiques en empreses estrangeres.

D'altra banda, la UA disposa d'una àrea d'ocupació en la qual treballa l'Observatori d'Inserció Laboral i el GIPO, amb la idea d'orientar el futur o recent egressat en la cerca d'ocupació i fer veure al teixit empresarial i a les institucions els perfils professionals dels què es disposa en la UA.

 

Notícia relacionada

Obert el termini de preinscripció en estudis de Màster Universitari per al curs 2015-2016 en la Universitat d'Alacant

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464