Saltar apartados

Nova Càtedra Santander-UA de Transformació Digital, dedicada als canvis de la nova societat

 

Alacant, 17 de juny de 2015

“Establir un nucli de reflexió, debat i investigació en el camp de l’adaptació de la societat a l’era digital” és, en paraules de Manuel Palomar, rector de la Universitat d’Alacant, l’objectiu de la nova Càtedra Santander-UA de Transformació Digital, creada per aquesta universitat i el Banc Santander.

La iniciativa ha sigut presentada aquest matí per Manuel Palomar i José María García de los Ríos, director de Convenis de Santander Universidades España. L’acte ha comptat amb la participació de Faraó Llorens Largo, professor de l’Escola Politècnica Superior de la UA que dirigirà la càtedra i assumirà l’execució del programa anual d’activitats.

Durant la seua intervenció, Manuel Palomar ha assegurat que amb aquesta càtedra, “la Universitat d’Alacant assumeix el repte llançat per Santander Universidades en la Carta de Rio, de liderar l’adaptació digital del món iberoamericà. I ací volem estar, donant suport amb el nostre compromís i la nostra experiència en aquest camp”, ha manifestat.

Per la seua banda, el director de Convenis de Santander Universidades ha explicat que la iniciativa “forma part del compromís del Banc amb les universitats i del paper protagonista que va fer la Universitat d’Alacant en la posada en marxa d’aquest projecte el 1997, una col·laboració en la qual sempre han estat presents els reptes tecnològics i estem encantats que aquesta dinàmica continue”.

El director de la Càtedra, manté que la idea “parteix del manteniment d’una actitud digital en un món immers en un procés de canvi imparable”,fet que "constitueix un repte ineludible per a les universitats iberoamericanes", ha dit. "La transformació no acaba mai i aquest és el nostre repte, seguir avançant constantment en el camp de la digitalització i donar suport a empreses i, especialment a la universitat en l’adaptació a allò que demanen els nous temps". Llorens ha assegurat que el nom de la càtedra obeeix al fet que en un món digital com és l’actual "la transformació serà un procés, no un objectiu ni una finalitat en si mateix, un canvi continu que cal conèixer, analitzar i saber aplicar".

A més d’incidir en el camp de la investigació, la càtedra preveu l’organització de cursos i seminaris, com també la realització d’estudis i treballs. “Volem combinar, disseny, funcionalitat i tecnologia i ser capaços d’integrar investigadors de camps diferents perquè la temàtica que ens ocupa és molt àmplia, ha dit.

La comissió permanent de la càtedra estarà formada per docents i investigadors d’una trajectòria dilatada com Rosana Satorre Cuerda, Rafael Molina Carmona, Patricia Compañ Rosique, Carlos Villagrá Arnedo i Francisco J. Gallego Durán.

Catedra_Santander

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464