Saltar apartados

Propostes sobre robòtica, tabac, eines per a publicitar esdeveniments i disseny digital, premiades en la IV edició dels Premis IMPULSO

La iniciativa, promoguda per la UA i la Fundació Parc Científic d’Alacant, aposta per la innovació i la transferència de coneixement a la societat

 

Premis_IMPULSE1
Premis_IMPULSE2
Premis_IMPULSE3
Premis_IMPULSE4
Premis_IMPULSE5
Premis_IMPULSE6

 

Alacant, 18 de juny de 2015

Vehicles convertits en robots autònoms, un catalitzador que redueix els efectes nocius del tabac, una eina que permet trobar i publicar activitats, i una plataforma per a dissenyar, fabricar i publicar idees, han sigut les iniciatives empresarials guardonades aquest matí en l’acte dels Premis IMPULSO.

Amb aquests premis, la Universitat d’Alacant i la Fundació Parc Científic d’Alacant (FPCA) reconeixen els millors projectes empresarials innovadors sorgits en la comunitat universitària, essencials per al progrés de la societat i la dinamització del teixit econòmic i empresarial de l’entorn.

En total, dels 15 projectes presentats en aquesta edició, s’han atorgat dos premis en la modalitat A per a projectes promoguts per investigadors, i dos en la modalitat B dedicada a estudiants o titulades i titulats.

 

Premiats modalitat A

“QuiRobot”, projecte que s’emmarca dins del sector de robòtica aplicada al transport de materials, mercaderies i persones de forma autònoma (sense conductor). El grup promotor, format per Tomás Martínez, Enrique Martín i Eduardo López, ha desenvolupat una nova tecnologia per a transformar vehicles convencionals de conducció manual en robots autònoms d’altes prestacions.

D’altra banda, el projecte empresarial “Medcat Alicante” aposta per un catalitzador que redueix els efectes nocius del tabac, minimitza la inhalació de nicotina, quitrà i carboni, entre altres substàncies tòxiques. A més de l’investigador Antonio Marcilla, forma part de l’equip d’aquest projecte José Ramón García Rovira.

 

Premiats modalitat B

“Kedas” ofereix als usuaris una eina fàcil que permet trobar i publicar activitats del seu interès per a quedar amb persones reals. Tant les empreses com els particulars poden publicar quedades mitjançant un breu formulari, en què han d’indicar temàtica, data i lloc. “Kedas”, desenvolupat per Andrea Lluch, Jorge Juan Oliva, Eloy Castillo i Jesús Rodríguez, proporciona al realitzador de l’esdeveniment una visibilitat més gran, ja que publica els esdeveniments al mateix temps en totes les xarxes socials.

Finalment, el projecte “mkIT”, emmarcat en el món de la fabricació digital, persegueix desenvolupar les eines que facen del disseny de qualsevol objecte una tasca senzilla i divertida de manera que qualsevol puga servir-se de la seua plataforma per a dissenyar, fabricar i publicar les seues idees i creacions. Antonio Molina, Pedro Amorós i Francisco Manuel García són els membres de l’equip promotor de “mkIT”.

A més dels membres del jurat dels Premis IMPULSO, l’acte ha comptat amb la intervenció del rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, la vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, en qualitat de presidenta del jurat, Amparo Navarro, i del cofundador de From the Bench, José Poveda, empresa dedicada al sector de videojocs esportius creada per tres egressats de la UA. Els seus jocs acumulen més de 40 milions de descàrregues en plataformes mòbils.

 

Notícia relacionada

La Universitat d’Alacant entrega aquest dijous els Premis IMPULSO a iniciatives empresarials innovadores i sostenibles

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464