Saltar apartados

El Banc Nacional Romanès dóna a la Biblioteca de la UA el Diccionari de l'Acadèmia Romanesa

Personal tècnic de la Biblioteca Universitària ha elaborat la “Guia temàtica d’estudis romanesos”

 

Alacant, 26 de juny de 2015

El Banc Nacional Romanès acaba de donar a la Universitat d’Alacant el Diccionari de l’Acadèmia Romanesa, l’obra lexicogràfica més important d’aquesta llengua. Es tracta de dinou toms, de màxim rigor científic i que se sumen als milers de volums sobre Romania i l’aprenentatge de la llengua romanesa que ja té la Biblioteca Universitària de la UA.

Aquest Diccionari, que en paraules de Catalina Iliescu <<és una obra d’un gran valor per a l’ensenyament de la llengua romanesa i un instrument científic d’alta precisió, elegància i envergadura>>, es troba ja catalogat i a la disposició dels lectors en les prestatgeries de la Biblioteca Universitària.

El fons documental de la UA sobre llengua romanesa i Romania ha adquirit una grandària considerable, gràcies, en bona part, a donacions efectuades per diferents organismes, empreses i particulars; és el cas de la cessions d’obres fetes, ja fa alguns anys, per la Biblioteca “Petru Dulfu”, l’Institut Cultural Romanès, el Ministeri d’Afers Exteriors, el Consolat de Romania a la Comunitat Valenciana, entre d’altres.

Per a organitzar i posar al servei de tots els interessats en l’estudi de la llengua romanesa els materials bibliogràfics, l’equip dirigit per María Victoria Játiva Miralles, subdirectora de la Biblioteca de Filosofia i Lletres de la Biblioteca Universitària de la UA, ha creat la Guia temàtica d’estudis romanesos, que engloba tant seleccions d’obres dins del catàleg de la mateixa biblioteca, com enllaços a webs rellevants en la matèria.

 

Enllaç a la url d’accés al registre bibliogràfic del catàleg de la Biblioteca perquè vegeu el diccionari catalogat.

 

 

Diccionari_romanés1

 

Diccionari_romanés2

Primer tom del Diccionari Diccionari de l’Acadèmia Romanesa

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464