Saltar apartados

El Consell de Govern aprova l'Estatut de l'Estudiant de la UA que inclou el dret a convocar aturades acadèmiques per part de l'alumnat

El document desenvolupa els drets d’adaptació curricular per a determinats col·lectius

 

 

Alacant, 29 de juny de 2015

La Universitat d’Alacant és, des d’aquest matí, una de les poques universitats espanyoles amb una completa i avançada reglamentació d’aturades acadèmiques estudiantils. Així s’ha decidit després de ser aprovat en Consell de Govern, el nou Estatut de l’Estudiant de la UA, del qual forma part.

El text ha sigut presentat per la vicerectora d’Estudiants, Nuria Grané, que sosté que es tracta d’un document “assenyat”, que té el suport per unanimitat de l’Assemblea del Consell d’Estudiants convocada el passat 12 de maig.

Grané explica que l’Estatut, a més, recull qüestions relacionades amb les adaptacions i el disseny curricular “per a casos específics d’activitats regulades per la Universitat d’Alacant en matèria de discapacitat, violència de gènere, esport d’alt nivell, conciliació laboral, familiar i acadèmica, com també altres accions de representació universitària en diferents àmbits com la cultura, etc.”

Per la seua banda, el president del Consell d’Estudiants, David Morcillo ha agraït "la receptivitat de l’equip de direcció" i ha confessat estar “orgullós” amb els resultats. “Ha sigut un treball llarg que es va iniciar a l’octubre del 2014, però que ha situat la nostra Universitat al capdavant en regulació de les aturades acadèmiques, que actualment, només les universitats de Sevilla i el País Basc incloïen en els seus estatuts”, assegura.

La novetat de la regulació aprovada és que es garanteix el dret a anar a classe, “però també, que els dies d’atur no es facen proves avaluables, i també que no compten com a faltes d’assistència”, explica Morcillo.

L’elaboració de l’Estatut de l’Estudiant de la UA ha sigut un dels reptes de la presidència del Consell d’Estudiants des que al desembre del 2013 es va posar al capdavant David Morcillo.

 

Pla Estratègic i grau en Física

Durant la seua intervenció, el rector, Manuel Palomar, ha informat que des d’avui està disponible per a la seua revisió per la comunitat universitària l’informe de seguiment de l’any 2014 del Pla Estratègic. Palomar ha explicat que de les 164 accions previstes ja se n’han iniciat 129, la qual cosa suposa que ja estan en marxa el 78’7% de les actuacions programades. El rector ha assegurat que es tracta de “dades molt positives amb un percentatge mitjà de progrés del 25’84% de les accions iniciades”. L’informe, disponible en la web institucional, és important segons el rector, "perquè mostra l’evolució del mateix pla, aporta transparència i mostra la implicació en el Pla de tota la comunitat universitària".

El Consell de Govern ha aprovat també per unanimitat la proposta feta per la Facultat de Ciències d’incorporar el títol de Grau en Física. La vicerectora d’Estudis, Formació i Qualitat, Cecilia Gómez ha explicat “que es tracta d’uns estudis amb una gran demanda que només s’imparteixen en la Universitat de València Estudi General, amb una llista d’espera considerable i una nota de tall molt elevada”. Amb el vistiplau del Consell de Govern es dóna el tret d’eixida perquè aquesta nova titulació puga ser una realitat durant el curs 2016-17. Segons Gómez, el procés per a la consolidació de la proposta queda ara en mans de la verificació per part de l’ANECA i l’autorització final de la Generalitat Valenciana.

La nova titulació, “de tipus generalista i base per a moltes altres disciplines”, com explica la vicerectora, s’estructuraria en 4 anys i tindria un total de 240 crèdits.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464