Saltar apartados

Fundeun lliura els Premis Noves Idees Empresarials a set projectes empresarials

La Fundació atorga a Suavinex el guardó Business Knowledge

 

Rector lliura premie UA Gabriel Echavarri i Ivan Sempere lliuren Premi Suavinex a Rafael Lubian

 

Alacant, 26 de juny de 2015

La Fundació Empresa Universitat d’Alacant (Fundeun) ha desvetlat els noms dels emprenedors guanyadors dels XXI Premis Noves Idees Empresarials en una gala que ha tingut lloc al Castell de Santa Bàrbara, que ha comptat amb la participació del rector, Manuel Palomar.

S’han repartit premis en metàl·lic per valor de 17.400 euros entre els autors dels set projectes guardonats. La celebració ha tingut la presència de l’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, el president de Fundeun, Iván Sempere, i altres autoritats institucionals i acadèmiques, empresaris i una nodrida representació de la societat alacantina.

Durant la gal·la Fundeun també ha lliurat el premi especial Business Knowledge al Grup Suavinex. Amb aquest guardó es reconeix la labor de les persones que han aplicat amb èxit el coneixement i la innovació a l’empresa i al desenvolupament dels seus productes i serveis. Ha recollit el premi el president de Suavinex, Rafael Lubián.

L’empresari Ignacio Amirola d’Aquami Estrategia & Gestión ha rebut el premi atorgat per l’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social de l’Ajuntament d’Alacant per ser l’inversor privat Business Ángel que més ha destacat durant l’any per la seua aportació i col·laboració en el desenvolupament de nous projectes empresarials.

 

Idees empresarials guanyadores

Els Premis Noves Idees Empresarials han sigut lliurats avui als set projectes guanyadors per autoritats i empresaris que han reconegut el mèrit de les propostes emprenedores guardonades i el paper fet per la Fundació Empresa Universitat d’Alacant a favor del desenvolupament i la diversificació del teixit empresarial alacantí des que es va fundar fa 26 anys.

Els guanyadors dels XXI Premis Noves Idees Empresarials de Fundeun són:

- Premi La Caixa al millor projecte presentat per tècnics de FP amb una dotació de 3.500 euros. Guanyador: SPAIN INSIDE. Autor: Jesús Molina Márquez.

- Premi Universitat d’Alacant al millor projecte de ciència i tecnologia aplicada, amb una dotació de 3.000 euros. Guanyador: MOOQUIA. Autors: David Morcillo García i Francisco Moreno Lorente.

- Premi Q Pharma al millor projecte en biotecnologia i salut, amb una dotació de 2.500 euros. Guanyador: BIOTAQ. Autors: Pablo Velásquez Castillo i Pietat d’Aza Moya.

- Premi Diputació Provincial d’Alacant al millor projecte diversificador amb una dotació de 3.000 euros. Guanyador: ROIS MEDICAL. Autor: Robert Andrey Vallejo.

- Premi Padima al projecte que millor protegisca la creativitat i la innovació a través de marques, dissenys i patents, amb una dotació de 2.000 euros. Guanyador: PULIFLEX. Autors: Raquel Matilla Botella, Felipe Matilla Inés i Antonio José Sala Candela.

- Premi Grup T&T Abogados al millor projecte estratègic global, amb una dotació de 2.000 euros. Guanyador: ECO ALGAE TECHNOLOGY. Autors: Fernando Marvá Ruiz, Juan Díaz García i Ignacio Marvá Ruiz.

- Premi especial a l’emprenedor en turisme, amb una dotació de 1.400 euros. Guanyador: BOOKMEETINGS.ES. Autors: Miguel Ángel González Navarro i Patricia Richart Sánchez.

- Queda desert el Premi Cajamar.

Col·laboren en els Premis Noves Idees Empresarials Invat.tur, Grupo Eulen, Aquami, Sha Wellness Clinic, Inescop, Cajamurcia, Fundación Pascual Ros Aguilar, IFA, JCDecaux, CEEI, Diario Información i Información TV.

 

Empreses amb futur

Els guanyadors dels Premis Noves Idees Empresarials es plantegen des d’avui el repte de convertir els seus projectes en mercantils. Tenen el suport de recursos per a iniciar aquesta transformació i el reconeixement d’empresa i universitat. Durant el certamen han tingut l’ajuda de tutors de Fundeun i de CEEI Elx per a orientar-los en el procés de maduració dels projectes. Les idees guanyadores han sigut escollides per un jurat format per empresaris i acadèmics que han valorat principalment la innovació i la viabilitat dels projectes.

 

Els Premis més veterans

Els Premis Noves Idees Empresarials arriben a la seua vint-i-unena edició com un dels certàmens més veterans a Espanya dedicats a l’emprenedoria. Han passat per aquest certamen 1.254 projectes empresarials i s’han repartit premis per valor de més de 400.000 euros.

El concurs dirigit a estudiants i membres de la comunitat universitària manté l’objectiu d’incentivar el desenvolupament d’activitats empresarials en la província d’Alacant que aposten per la innovació i la diversificació. Entre les missions de Fundeun destaca el compromís de fomentar la creació d’empreses entre universitaris i el desenvolupament d’iniciatives que estrenyen la relació entre empresa i universitat.

 

Fundeun

La Fundació Empresa Universitat d’Alacant (Fundeun) és la primera institució cultural docent de caràcter no lucratiu creada a Alacant amb el suport d’empresaris, institucions i universitat. El seu propòsit és propiciar un espai comú de col·laboració entre empresa i universitat que beneficie a la societat alacantina. Des de la seua instauració la Fundació ha treballat perquè els sabers i coneixements de la universitat es convertisquen en un ingredient determinant per al desenvolupament de la cultura i el coneixement i per a la difusió dels avanços tecnològics.

Al capdavant de la Fundació està el president, Iván L. Sempere, amb el suport d’un patronat format actualment per 90 empreses, organitzacions i institucions.

Fundeun manté la missió d’establir sinergies entre el món empresarial i l’universitari a través de la promoció de la innovació, la cooperació, la creació d’empreses per universitaris, la formació especialitzada i l’ocupació de qualitat.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464