Saltar apartados

Les XIII Jornades de Xarxes d'Investigació en la UA presenten els resultats de les investigacions desenvolupades per a la millora de la docència universitària

 

Jornades_XARXESAlacant, 30 de juny de 2015

En l'educació superior, la millora dels resultats d'aprenentatge és un factor determinant i una evidència de qualitat en la formació. La Universitat d'Alacant es comprometia amb aquest objectiu fa ja més d'una dècada, implantant les Jornades de Xarxes d’Investigació en Docència Universitària en la UA, destinades al professorat universitari i obertes a tota la comunitat universitària.

Aquest 2015, i per tretzè any, amb una implicació cada vegada més gran, se celebren les XIII Jornades de Xarxes d’Investigació en Docència Universitària en la Universitat d'Alacant els dies 2 i 3 de juliol en la sala d'actes i aules de l'aulari II. La inauguració oficial per part de Manuel Palomar Sanz, rector, i María Cecilia Gómez Lucas, vicerectora d'Estudis, Formació i Qualitat de la UA obri la programació, que suma un total de sis-centes vint-i-cinc inscripcions, i en la qual es combinen la presentació de les ponències d'inauguració i clausura, cent vint-i-sis comunicacions, dos grups d'experts, i l'exposició de cent deu pòsters. La ponència inaugural «Los retos del binomio enseñanza-aprenendizaje en los nuevos criterios y directrices europeas» serà impartida per Rafael van Grieken Salvador, director de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA); mentre que la de clausura serà a càrrec de Juan María Vázquez Rojas, secretari general d'Universitats del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, a les 12.30 hores del divendres 3 de juliol.

Xarxes és un espai anual de trobada de professorat universitari, tant de la UA com d'altres institucions, per a transferir i compartir el coneixement generat i els resultats de la recerca. La diversitat d'experiències i de pràctiques en diferents camps de coneixement és un enorme potencial per a conèixer noves formes d'ensenyar i aprendre que conduïsquen a l'èxit de la formació universitària. Són, a més, una oportunitat per a compartir i intercanviar el desenvolupament i implementació de bones pràctiques, el disseny d'experiències innovadores, l'organització de tasques en entorns col·laboratius i estratègies per a un currículum accessible que donen suport al professorat universitari per a aconseguir una formació i ensenyament de qualitat. 

Aquesta tretzena edició persegueix facilitar la interacció i divulgar els resultats de recerca i innovació compromesos amb la millora de l'ensenyament universitari, i per a això, els nuclis temàtics són «Innovació docent», «Metodologies en el procés d'ensenyament-aprenentatge», «L'avaluació: aplicació de sistemes i evidències en la millora dels resultats en l'ensenyament universitari» i «La formació universitària: currículum accessible i generador de competències emprenedores».

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464