Saltar apartados

"Alimenta't de la cultura", demà en el MUA

Animació, moda, món editorial, grafit i concerts són unes quantes de les propostes que integra el programa d'aquesta I Jornada d'Indústries Culturals

El recinte comptarà amb estands del Festival Low i diferents empreses com Bañuls; aVa.pret a porter; Mochilas Nihil; Bolsos los Rizos de Sofía; Cain's Dinasty; Patri Olepain; DANI IBIZA; Asociación Mediterránea; Pedro. Memorobilia of Vampiry; Sótano; Alejandra y Miguel Ángel García Alemañ.

 

Alacant, 10 de juny de 2015

Després de mesos de treball, els alumnes del màster de Comunicació en Indústries Creatives de la UA (COMINCREA), liderats pel professor de la UA Kiko Mora, celebren demà dijous 11 de juny en el Museu de la Universitat d'Alacant, la I Jornada d'Indústries culturals «Alimenta't de la cultura».

L'esdeveniment, que començarà a les 10.30 h i es perllongarà fins a la mitjanit, reunirà indústries culturals de la província de diversos àmbits com la moda, música, art, audiovisual i món editorial. El recinte comptarà amb estands del Festival Low (que regalarà cent entrades per a veure a The Legendary Tiger Man, Crudo Pimento i Siberian Wolves aquest divendres 12 en la sala Stereo), diferents empreses com Bañuls; aVa.pret a porter; Mochilas Nihil; Bolsos los Rizos de Sofía; Cain's Dinasty; Patri Olepain; DANI IBIZA; Asociación Mediterránea; Pedro. Memorobilia of Vampiry; Sótano; Alejandra y Miguel Ángel García Alemañ.

L'esdeveniment constarà també de diferents xarrades, tallers, taules redones, concerts de grups i actuacions de DJ, així com d'una exposició d'art i la realització d'un grafit en directe.

Amb l'objectiu de promoure la trobada entre els professionals del sector cultural i el públic, els organitzadors han programat quatre xarrades: Arly Jones, cofundador de l'empresa alacantina productora de dibuixos animats Cabeza Voladora, parlarà sobre el treball en aquest sector i permetrà veure part del seu material audiovisual i dibuixos. Paco Camarasa i Daniel Simón faran una xarrada sobre el sector editorial en la província, mentre que David Sardaña donarà a conèixer el «racionalisme llevantí» arquitectònic. DevilishGames, empresa de creació de videojocs alacantina, proposarà una xarrada en relació amb aquest sector tecnològic, que s'ha convertit en una part important de les indústries culturals audiovisuals.

Diversos tallers pràctics animaran l'esdeveniment «Alimenta't de la cultura», com el que presentarà l'associació Mediterrània Audiovisual sobre el muntatge de videoclip, en el qual ensenyarà com es crea una producció audiovisual. L'associació, dedicada a fomentar la cultura i oficis cinematogràfics, realitzarà el muntatge d'un videoclip en vuit hores, amb el suport d'estudiants de la UA. El taller de costura a màquina «Do it yourself», a càrrec de l'empresa de moda Factory Chic, ensenyarà els aspectes bàsics de la costura, tall i confecció. A la vesprada, Juan Sanz i El Sótano proposaran respectivament el taller «Photomobile Lab» i el taller «Creació de fanzine». Després d'una presentació de l'activitat per Juan Sanz, s'aplicaran les nocions teòriques per a dur a terme una experiència fotocreativa, en la qual es podrà crear una història amb el món que ens envolta, mitjançant un smartphone. Dos membres de l'associació cultural El Sótano, Carlos Andreu i Jorge G. Tresáncoras, autors i il·lustradors en el fanzine Tinta de Verano, oferiran el taller de creació editorial i elaboraran amb els participants la maqueta d'una publicació.

La jornada proposa també dues taules redones amb la gestió cultural i la moda com a tema central. La primera taula, sobre gestió cultural, comptarà amb les intervencions de la cooperativa cultural Mistos, Faust Ripoll, director del Servei de Llengües i Cultura de la UA, i els professors de la UA Natalia Molins, doctora en Filosofia i Lletres, i Raúl Rodríguez, professor de Semiòtica de la Comunicació de Masses. La taula redona dedicada a la moda comptarà amb quatre professionals d’aquest sector: Amparo Valls, directora i dissenyadora creativa d'AVA pret-a-porter, així com les blogueres de moda Elena Vidal, Paloma Amo i Isamá Minayo.

A més de totes aquestes activitats, grafiters alacantins realitzaran una sessió de grafit en directe sobre un gran llenç a partir de les 16 hores, i a les 18.30 hores tindrà lloc la inauguració d'una exposició fotogràfica en la sala CUB del MUA. Els DJ Ternavsky, Acece, Telefunker i Miss Deep actuaran al llarg del dia i des de les 21 h fins a la mitjanit, els grups alacantins Mailers (pop-rock), Rosi Finch (rock, grunge) i Chili Train (Rock), actuaran en el MUA per a clausurar aquesta jornada.

Ràdio Politècnica EPS de la UA, també participarà en la Jornada amb l'enregistrament d'un programa en directe des del MUA.

 

PROGRAMA

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464