Saltar apartados

El curs acadèmic de la UPUA, amb 1.375 matriculats d'edats fins als 86 anys, es clausura amb la intervenció de Federico Mayor Zaragoza

Coincidint amb la seua intervenció en la Conferència Internacional de l'AIUTA que comença demà dijous 11 de juny

 

Distribuc_SexeAlacant, 11 de juny de 2015

L'acte de lliurament de diplomes i clausura del curs acadèmic de la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant (UPUA) serà presidit per María Cecilia Gómez Lucas, vicerectora d'Estudis, Formació i Qualitat de la UA, a causa de modificacions d'última hora. Els 1.375 estudiants de la UPUA, 812 dones i 563 homes, recolliran el seu diploma sènior a l'alumnat de la UPUA, corresponent al curs acadèmic 2014-15, el divendres 12 de juny, a partir de les 17.30 hores, en la sala d'actes de l’aulari II, situat en el campus de Sant Vicent del Raspeig. En la cerimònia intervindrà Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundació Cultura de Pau i director de la UNESCO entre 1987 i 1999, que pronunciarà la conferència de clausura «Longevitat, cohesió social i ciutadania mundial en la nova era que s'acosta». A continuació, intervindrà el professor François Vellas, director de la U3A Tolosa de Llenguadoc i president de l'AIUTA. Tancarà l'acte la coral de la UA.

Aquest curs acadèmic és el que ha aconseguit un nombre més elevat en la matriculació d'alumnat major en la UPUA, amb 1.375, a excepció d'un repunt en el curs 2011-12, en què la xifra va ascendir a 1.429. Des que va obrir les seues portes, el 1999-2000, amb 249 estudiants, les inscripcions de persones grans interessades han ascendit de manera gradual. Aquest curs acadèmic, l'alumne més jove tenia 54 anys, i el més longeu, 86; el nombre de dones diplomades ha sigut de 31, mentre que 27 homes ho han aconseguit. Per a diplomar-se han de cursar, com a mínim, 18 assignatures de 40 hores cadascuna, que sumen 72 crèdits. Per camps, les Humanitats són les que més disciplines abasten, amb 47; les Socials i Jurídiques són les disciplines de les quals menys oferta dóna la UPUA, amb 12; Informàtica i Imatge i So han oferit 23 assignatures, mentre Salut i Acció Social, 24 i Ciències Experimentals, 23.

La Conferència Internacional de l'Associació Internacional d'Universitats de la Tercera Edat (AIUTA) es desenvoluparà en dos espais de la UA demà dijous 11, en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, edifici Sant Ferran, i el divendres 12 de juny de 2015, en la sala d'actes de l'aulari II. Es tracta d’un esdeveniment internacional en el qual es reuniran més de divuit països dels cinc continents, i que comptarà amb més de cinquanta especialistes en la formació de persones grans, integrats en les universitats de la tercera edat de tot el món en el marc de l'AIUTA. A més dels ponents convidats, s’exposaran una vintena de pòsters que recullen treballs d’investigació i experiències formatives en les U3A.

El tema de la Conferència Internacional, «U3A's, Citizenship and Social Cohesion» (‘universitats de la tercera edat, ciutadania i cohesió social’), posa en relleu una de les prioritats de les U3A en el segle xxi, que és la necessitat d'aprofundir en la formació permanent i al llarg de la vida, i incidir en la formació per a persones grans com a objectiu clau en la reducció de la pobresa i l'exclusió social entre el segment de població de més edat. A més, és una prioritat inqüestionable reconèixer el valor de l'experiència de les persones grans i la seua necessària participació social com a ciutadans actius i integrats de ple dret.

L'AIUTA és una associació internacional de l'àrea de formació per a adults, que reuneix més de 30.000 universitats de la tercera edat en els cinc continents a través de membres de les Associacions Nacionals dedicades a l'educació d'adults i que corresponen al model europeu d'universitats de la tercera edat, U3A, i que també integra excepcionalment socis dedicats a la investigació i formació per a persones grans. En aquesta ocasió hi participaran els responsables d'U3A procedents dels divuit països fins ara confirmats, que són Alemanya, Brasil, Colòmbia, Costa Rica, Eslovàquia, Espanya, França, Índia, Islàndia, Itàlia, Maurici i Rodrigues, Polònia, Portugal, Regne Unit, Rússia, Senegal, Suècia i Xina.

La cerimònia d'obertura de la conferència internacional serà a càrrec de María Cecilia Gómez, vicerectora d'Estudis, Formació i Qualitat de la UA; François Vellas, director de la U3A Tolosa de Llenguadoc i president de l'AIUTA, i Concepción Bru, directora de la UPUA. Les reunions tindran lloc en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, edifici Sant Ferran, el dia 11 de juny. El 12 de juny, l'activitat i les sessions es portaran al campus, a la sala d'actes de l'aulari II. Els idiomes de treball seran l'anglès i el francès.

Podeu seguir la Conferència pel compte @upermanente i el hastag #AlicanteAIUTA

Evoluc_anus

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464