Saltar apartados

El paper dels serveis en la construcció del territori, tema del VII Congrés de Geografia dels Serveis de l%u2019AGE en la UA

 

Congrés_GeografiaAlacant, 11 de juny de 2015

Els serveis són elements clau en l'ordenació del territori a totes les escales. La gran majoria dels serveis han de ser fàcilment accessibles al conjunt de la societat des d'una perspectiva geogràfica, ja que han de proveir o assistir la població que els requereix. Això implica una planificació del territori que incloga una oferta de serveis de qualitat i competent, tant des del sector públic com privat.

Per a analitzar la importància que tenen els serveis en la vertebració territorial i social del territori, posant l'èmfasi principalment en els agents i les xarxes que es deriven de les seues interrelacions, la Universitat d'Alacant celebra el VII Congrés de Geografia dels Serveis els pròxims dies 11 i 12 de juny de 2015. «El paper dels serveis en la construcció del territori: xarxes i actors» està organitzat per l'Associació de Geògrafs Espanyols (AGE) i patrocinat per la Facultat de Filosofia i Lletres, el Departament de Geografia, el Grup de Recerca de Geografia Humana i el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA, i el CSIC, el Centre de Ciències Humanes i Socials (CCHIS) i la Diputació Provincial d'Alacant.

La naturalesa dels actors protagonistes del sector serveis està adquirint una extremada complexitat, i les relacions que traven entre si configuren xarxes d'assistència, proveïment, coneixement i transports cada vegada més difícils d'analitzar de manera aïllada.

Tres ponències, la taula redona «L'accés als serveis i els centres d'activitat econòmica en territoris perifèrics» i la lectura de comunicacions, conformen aquesta reunió científica. Les ponències són «Actores y estrategias en el desarrollo del comerio», a càrrec de Luis Alonso Escudero Gómez, de la Universitat de Castella-la Manxa; «El valor estratégico de los servicios en la construcción del territorio», per Enrique López Lara, de la Universitat de Sevilla, i «Dinámicas en las redes de transporte: de lo global a lo local», que impartirà Jesús Gabriel Moreno Navarro, de la Universitat de Sevilla.

El lloc de celebració és l'aula magna de l'edifici de Filosofia i Lletres II de la UA.

 

TRÍPTIC del congrés

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464