Saltar apartados

Els Serveis Tècnics de Recerca de la UA obtenen una nova certificació en Qualitat i Medi ambient

Es tracta del primer servei universitari d'instrumentació científica que rep el reconeixement per a la realització d'anàlisis físiques i químiques

Edifici_SSTTI

Dependències dels Serveis Tècnics d’Investigació de la UA

Alacant, 12 de juny de 2015

L'Àrea d'Instrumentació Científica, pertanyent als Serveis Tècnics d’Investigació (STI) de la Universitat d'Alacant, ha obtingut la Certificació en Qualitat i Medi Ambient per a la realització d'anàlisis físiques i químiques, d'acord amb les normes internacionals ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004, respectivament.

Es tracta del primer servei universitari que proporciona recursos especialitzats de recerca que obté aquest reconeixement en medi ambient, reflex de la política sostenible i de responsabilitat social de la UA. En aquest sentit, la certificació garanteix una gestió orientada a promoure la protecció del medi ambient i a reduir l'impacte derivat de la seua activitat.

En el cas de la certificació de qualitat, acredita la capacitat dels STI per a proporcionar serveis adaptats a les necessitats dels seus usuaris d'acord amb els seus recursos materials i humans.

«L'abast d'aquesta certificació avala la gestió dels Serveis Tècnics d’Investigació de la UA en les àrees d'activitat en les quals treballa i li proporciona un valor competitiu diferencial. A més, respon a un important esforç del seu personal per a donar un servei d'excel·lència i potenciar la projecció dels STI en el sector productiu de la societat», apunta la seua directora, María José Muñoz.

La implantació d'aquest sistema integrat de gestió de qualitat i medi ambient ha sigut un objectiu impulsat des del Vicerectorat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació de la UA.

 

Serveis Tècnics d’Investigació

Els Serveis Tècnics d’Investigació de la UA, dependents del Vicerectorat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, van ser creats el 1987 arran de la necessitat de disposar de recursos especialitzats de recerca. En concret, s'estructuren en tres àrees: l'Àrea d'Instrumentació Científica, organitzada en unitats que agrupen i centralitzen equips instrumentals; l'Àrea d'Infraestructures i Serveis de Suport Tècnic, formada per instal·lacions i laboratoris –tallers per a donar suport a la recerca–, i l'Àrea d'Experimentació Industrial, on es troben les plantes pilot que ja va obtenir, el 2005, la doble certificació en qualitat i medi ambient.

«Tot aquest potencial tecnològic està a la disposició dels investigadors de la Universitat d'Alacant, d'altres universitats, organismes públics i del sector empresarial per a donar suport a la investigació, bàsica i aplicada, en les àrees més diverses, amb la finalitat última de contribuir al desenvolupament científic i tecnològic de la societat», assenyala la directora.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464