Saltar apartados

L'egressat de la UA Humberto Llavador publica un llibre sobre medi ambient i economia en la Harvard University Press

 

 

Alacant, 10 de juny de 2015

La prestigiosa editorial Harvard University Press acaba de publicar l'últim treball de l'egressat en Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant Humberto Llavador. Una obra que tracta dels efectes negatius sobre el medi ambient produïts per l'activitat econòmica i el seu impacte sobre la desigualtat i la justícia distributiva.

El llibre Sustainability for a warming planet, fruit d’anys de recerca dels autors John E. Roemer, Joaquim Silvestre i l'esmentat Humberto Llavador, pretén reconciliar la teoria econòmica amb la preocupació de milions de persones per situar el comportament humà dins de la sostenibilitat.

«Aquest canvi implica, d'una banda, la necessitat d'ampliar el concepte de benestar més enllà del consum, en què aspectes com l'educació, el coneixement o el medi ambient tinguen valor en si mateixos, més enllà de la seua capacitat per a augmentar la capacitat de producció. D'altra banda, hi ha la necessitat d'estudiar rigorosament les implicacions sobre justícia distributiva, tant intergeneracional com intrageneracional, derivades de les mesures necessàries per a reduir l'emissions de CO2», explica l'egressat de la Universitat d'Alacant.

En aquest sentit, els tres autors parlen de sostenibilitat relacionada amb activitats econòmiques capaces de sostenir un nivell o una taxa de creixement del benestar humà –en sentit ampli–, i mantenir uns nivells de carboni en l'atmosfera no molt més alts que els actuals. A més, pel que fa a igualtat i sostenibilitat, aposten per un replantejament dels objectius de creixement econòmic tant en els països desenvolupats que no haurien d'excedir un 1 % anual, com en els que es troben en via de desenvolupament. «Sens dubte, reduir les perspectives de creixement significa un repte econòmic i polític, però creiem que els líders han de començar a convèncer les seues bases d'aquesta necessitat», afegeix Humberto Llavador.

 

Humberto Llavador

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat d'Alacant (1991) i doctorat en Economia per la University of California-Davis (2000), que va realitzar amb una beca de la Fundació Ramón Areces. Investigador Ramón y Cajal (2000-2006) en el Departament d'Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra, on en l'actualitat és professor d’Economia i professor associat de la Barcelona Graduate School of Economics (Barcelona GSE). Ha visitat diverses institucions incloent-hi l'Institute for Advanced Studies (IAS) a Princeton el 2009 i Yale University en diverses ocasions. El seu treball com a investigador se centra en temes de canvi climàtic, economia política i economia del benestar, i els seus articles han sigut publicats en revistes com The Quarterly Journal of Economics, Journal of Development Economics o Climatic Change. El 2012 va rebre la Distinció Jaume Vicens Vives a la qualitat i innovació docent que concedeix la Generalitat de Catalunya.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464