Saltar apartados

La Fundació de la Cervantes impulsa la creació d'un centre de competència iberoamericà en digitalització

La Universitat d'Alacant ha acollit avui la reunió del patronat de l'entitat, que presideix Mario Vargas Llosa

 

Logo15   LogoUA

 

Alacant, 12 de juny de 2015

El premi Nobel de Literatura Mario Vargas Llosa ha presidit avui a Alacant el Patronat de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes. La reunió ha tingut lloc en la seu de la Universitat en el carrer de Sant Ferran.

La Fundació de la Cervantes celebra enguany el quinzè aniversari de la seua constitució, i Mario Vargas Llosa ha volgut destacar que va ser a Alacant, i en concret en la seua universitat, de la qual és doctor honoris causa des del 2008, «on va germinar la idea que va fructificar en la nostra Biblioteca Virtual i en la seua fundació». L’escriptor ha expressat, a més, la seua felicitació «als qui, al final dels anys noranta, van idear el projecte que s'ha convertit en un dels espais més importants de difusió de la cultura en espanyol».

Vargas Llosa ha repassat la intensa activitat desenvolupada entre el 2014 i el que va de 2015 per la fundació i els tres projectes que l'entitat gestiona (la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, la Càtedra Vargas Llosa i el Centre de Competència en Digitalització IMPACT), i ha avançat, així mateix, algunes de les línies d'actuació per als pròxims mesos, entre les quals destaquen la creació d’un gran espai, denominat Cervantes Digital, que pretén convertir-se en el gran projecte de referència en Internet centrat en la figura i l'obra de Miguel de Cervantes, de qui es commemorarà el pròxim any el quatre-cents aniversari de la seua mort.

L'autor hispanoperuà ha mostrat la seua satisfacció per la intensa activitat desplegada per la càtedra que porta el seu nom des que es va constituir l'octubre del 2011. Entre els nombrosos actes organitzats ha destacat la I Biennal de Novel·la Mario Vargas Llosa, que va tenir lloc el 2014 i que tindrà continuïtat el març de 2016 amb la col·laboració del Ministeri de Cultura de Perú, Acción Cultural Española, la Universitat d'Enginyeria i Tecnologia de Perú, el Grup Hochschild i l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).

Manuel Palomar, vicepresident executiu de la fundació i rector de la Universitat d'Alacant, ha subratllat els excel·lents resultats obtinguts pel projecte Succeed, coordinat per la Universitat d'Alacant i desenvolupat en el marc del Centre de Competència en Digitalització IMPACT. El rector ha anunciat que IMPACT inaugurarà pròximament una seu iberoamericana amb la incorporació de la Universitat de Guadalajara (Mèxic) en la junta directiva del consorci. El primer objectiu és difondre IMPACT entre les grans biblioteques, arxius i institucions culturals d'Iberoamèrica i organitzar un esdeveniment de presentació durant la pròxima edició de la Fira Internacional del Llibre (FIL) de Guadalajara, que inclourà una jornada sobre drets de propietat intel·lectual en el món digital.

 

Assistents reunió de Patronat (12-06-2015)

VargasLlosa1
VargasLlosa2
VargasLlosa3
VargasLlosa4
VargasLlosa5
VargasLlosa6
VargasLlosa7

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464