Saltar apartados

La UA programa dotze espectacles de música, teatre i cinema en la seu del carrer de Sant Ferran per al mes de juliol

 

Alacant, 9 de juny de 2015

La Seu Universitària Ciutat d'Alacant, en l’edifici del carrer de Sant Ferran 40, serà per primera vegada l'escenari cultural del mes de juliol, amb una programació estiuenca carregada de música, teatre i cinema. Totes les sessions tindran lloc a les 21 hores, amb entrada lliure limitada a l’aforament.

Aquesta nova proposta inclou un total de dotze espectacles per a les nits del mes de juliol, que començaran el dia 2 amb la veu d'Inma Rodríguez i la guitarra de Santiago Iglesias (Acustic Cuts) i el seu espectacle Mediterranean Nights. L'apartat musical continuarà el dia 9 amb el Quartet Mare Nostrum, i el 16 amb Carlos Izquierdo al piano. El dia 20 serà el torn de Pablo Rodríguez a la guitarra, segon premi internacional de Guitarra José Tomás Vila de Petrer 2014.

Amb l'espectacle Jámtrico, el 23 de juliol, es tancarà l'apartat musical del mes. Jámtrico és un espectacle coral interdisciplinari i col·laboratiu de l'Associació de Cantautors i Cantautores d'Alacant. En aquesta ocasió hi participen Alfonso Copé, Anita Antón, César Ruano, Inés Saavedra, Lafu, Rubén Padilla Ráez, Oli Reñón i Yoni Ramírez.

Tres representacions integren l'apartat teatral, amb les obres de producció pròpia de la UA Després de la pluja (8 de juliol) de l'Aula de Teatre de la UA sota la direcció d'Elena Candela, Más que días estupendos (15 de juliol) a càrrec de l'Aula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA, dirigida per Iván Jiménez, i Micropinceladas (22 de juliol), representada per l'Aula de Teatre de la UA sota la direcció de Pascual Carbonell.

El mayor y la menor (Billy Wilder, 1942), Solamente el cielo lo sabe (Douglas Sirk, 1955), Lolita (Stanley Kubrick, 1961), Harold & Maude (Hal Ashby, 1971) componen la proposta cinematogràfica, quatre projeccions per als dies 7, 14, 21 i 28, respectivament.

MÚSICA

ACOUSTIC CUTS


Duo artístic musical que interpreta temes clàssics acústics i temes arranjats per a guitarra i veu, liderat per la sevillana establida a Alacant Inma Rodríguez, que amb la seua veu fusiona el blues, jazz, pop, soul, flamenc i rock de tots els temps, juntament amb el guitarrista Santiago Iglesias, professor de Guitarra Contemporània de la Universitat d'Alacant. Pel que fa al repertori, ACOUSTIC CUTS vol reservar al fenomen sorpresa el «set list» de cançons, en què més d'una cançó ens sorprendrà i ens evocarà records; són temes elegants especialment seleccionats per a assaborir diferents estils musicals, amb una visió àmplia del major llenguatge universal, la música. La variada selecció del repertori és equilibrada i apta per a tots els públics, amb la intenció de fer passar una estona agradable als presents.

Quartet Mare Nostrum

El quartet de corda Mare Nostrum té el seu origen en l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant. Després de cursar estudis en el Conservatori Òscar Esplà d'Alacant, cadascun dels seus integrants compagina una àmplia activitat interpretativa amb la seua tasca docent i de gestió cultural. Han cursat, a més, altres estudis, com Enginyeria Tècnica en Informàtica, Pedagogia, Musicologia, altres especialitats musicals i màsters en Educació i Interpretació.

Com a formació de quartet clàssic, el seu ampli repertori inclou obres de tots els períodes musicals, des del barroc fins a la música actual més avantguardista, i ofereixen nombrosos recitals i concerts cada any en pràcticament totes les sales de la província i per a diferents institucions nacionals. L'objectiu del Quartet Mare Nostrum és acostar la música a tots els públics i dur a terme una tasca didàctica, així com la col·laboració en actes que promoguen la cultura en totes les seues formes i en esdeveniments que defensen causes socials; tot això és possible gràcies a la seua estreta col·laboració amb el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d'Alacant.

Carolina Martínez Báez-Otermín, violí
Mª Amelia García Gutiérrez, violí
Igor Kovalchuk, viola
Pedro Bonilla García, violoncel

 

Carlos Izquierdo

Nascut a Alacant, Carlos Izquierdo és un intèrpret i compositor que no deixa d'explorar diferents facetes de la música. Especialitzat en harmonia i composició, toca el piano, sintetitzadors, l'ukelele i altres instruments menys convencionals. Ha format part de projectes de música d'avantguarda, electrònica, experimental, clàssica i jazz; ha passat per bandes en les quals ha usat també joguets, instruments modificats, d’altres fets amb materials reciclats i objectes per a aportacions noise. Compon també música per a curtmetratges i espectacles escènics. El 2013, la seua evolució musical el porta de manera intuïtiva a compondre unes peces per a piano que es mouen entre els llenguatges del minimalisme i l'impressionisme, unes peces instrumentals carregades de poètica i diferents elements comunicatius que reflexionen sobre les emocions i el seu resultat estètic, plasmades en l'àlbum Campo cero. Ha gravat Ciel de Lucioles, el seu segon disc, en l'estudi de James Forest, a Canadà. Forest és productor i músic integrant de June in the Fields i East Road, entre altres grups.

Pablo Rodríguez

El guitarrista de la Corunya Pablo Rodríguez està considerat com un dels més grans talents espanyols de la seua generació. Cursa els estudis de llicenciatura en el Conservatori Superior de la Corunya sota la direcció del mestre Ramón Carnota, on obté una nota mitjana de matrícula d'honor en la seua especialitat. Posteriorment i gràcies a la Beca José Ramírez-AIE (única beca de guitarra clàssica d'Espanya) es trasllada a Barcelona, on segueix un postgrau en l'Escola Superior de Música de Catalunya amb el genial concertista i pedagog Àlex Garrobé, un dels professors més sol·licitats, i obté sempre els màxims honors i elogis.

Guardonat en importants concursos nacionals i internacionals com el José Tomás-Vila de Petrer i Ciutat d'Elx a Alacant, Guitarmania a Lisboa, Comarca El Condado a Jaén, Cincillia a Albacete, Ciudad de Llerena a Extremadura, César Aira a Lleó, Concello de Gondomar o els premis a l'excel·lència Musical de la Xunta de Galícia entre altres, compta amb l'honor d'haver sigut el primer gallec de la història a classificar-se com a finalista del prestigiós Certamen Internacional Francesc Tàrrega de Benicàssim, un dels més importants esdeveniments guitarrístics del món.

 

TEATRE

Más que días estupendos

Després de la plutja

Micropinceladas

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464