Saltar apartados

Mario Vargas Llosa presidirà a Alacant el patronat del quinzè aniversari de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes

Tindrà lloc a la seu de la Universitat al carrer de Sant Ferran

 

Alacant, 8 de juny de 2015

L'escriptor hispanoperuà Mario Vargas Llosa presidirà divendres pròxim, dia 12, el patronat de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, que es reunirà a la seu que la Universitat d'Alacant (UA) té al carrer de Sant Ferran. Amb aquesta trobada comencen els actes de commemoració del quinzè aniversari de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.

Serà la tercera vegada que el premi Nobel de Literatura vinga a Alacant. Les anteriors ocasions van tenir lloc el maig del 2002, per a visitar, en el campus de Sant Vicent, les instal·lacions que acullen la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes; i el setembre de 2008, quan va ser investit doctor honoris causa per la UA en reconeixement «a la seua trajectòria literària i periodística, coneguda universalment, i en consideració a la important tasca que desenvolupa com a president del Consell Científic de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes».

 

Principals activitats per a 2015-2016

En la seua condició de president, Mario Vargas Llosa informarà la resta de patrons de l'entitat sobre les diferents tasques dutes a terme durant els primers mesos de 2015 en el marc dels tres projectes que gestiona la fundació: la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, la Càtedra Vargas Llosa i el Centre de Competència en Digitalització IMPACT. Així mateix, repassarà els treballs que es fan per a concretar algunes de les activitats principals de 2015 i 2016, com la publicació de l'espai web Cervantes Digital o la celebració, al març de l’any que ve, de la II Biennal de Novel·la Mario Vargas Llosa, que reunirà a Lima un centenar d'escriptors iberoamericans.

Vargas Llosa es referirà també a la celebració del quinzè aniversari de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, que va nàixer el desembre del 2000 amb l'objectiu d'obrir a altres institucions públiques i entitats privades el projecte sorgit un any abans amb la inauguració de www.cervantesvirtual.com. Amb motiu d'aquest aniversari s'està arreplegant el testimoni dels que van participar en el naixement de la Cervantes, així com el d'aquelles persones que han sigut clau per a la seua realització, a més de crear un espai de reflexió sobre els nous reptes de futur per a la fundació. Aquesta informació, en format audiovisual, fructificarà en un documental que s'estrenarà al final de l’any.

La presència de Mario Vargas Llosa en la nostra ciutat culminarà amb la seua intervenció, juntament amb l'escriptor Javier Cercas i Pilar Reyes (directora editorial d'Alfaguara), en el cicle Converses a l'ADDA (20.00 h), que organitza l'Institut de Cultura Juan Gil-Albert.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464