Saltar apartados

Bombers i la UA col·laboraran en la investigació de riscos naturals i la planificació d'emergències

Bombers i la UA col·laboraran en la investigació de riscos naturals i la planificació d'emergències

 

Alacant, 8 de maig de 2015

La presidenta del Consorci Provincial de Bombers, Luisa Pastor, i el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, han subscrit un conveni marc de col·laboració per a la realització d'activitats docents i de recerca que promoguen un millor coneixement dels riscos naturals i tecnològics de la província, incloent-hi la planificació i gestió de les situacions d'emergència. 

A més, aquest acord de cooperació preveu, d'una banda, que els alumnes de grau i postgrau de la Universitat de l'Alacant puguen fer pràctiques en el Consorci Provincial i, d’una altra, que el personal del consorci puga seguir activitats de formació superior en els camps de la Planificació de Riscos Naturals i Tecnològics, l'Educació Física i les Ciències de la Salut, impartits per la Universitat d'Alacant.

La també presidenta de la Diputació ha manifestat la seua satisfacció per la signatura d'aquest nou acord entre la Universitat i la institució provincial que estableix noves vies per a la realització en comú d'activitats de divulgació, formació i recerca en benefici de tota la societat.

Per la seua banda, el rector ha explicat que es tracta d’«un acord necessari», ja que en la Universitat es reuneixen tots els actius teòrics necessàries per a la formació en el camp d'actuació del personal del consorci, tant en matèria de prevenció, com d'optimització de recursos i d'aplicació dels resultats de les investigacions que duen a terme els nostres científics.

Les pròximes setmanes es constituirà una comissió mixta amb representants de les dues institucions per a l'elaboració de convenis específics que recullen projectes i programes d'actuació concrets.

La vigència d'aquest conveni, el primer que se signa entre les dues entitats, serà de tres anys renovables per períodes iguals si cap de les dues parts no decideix el contrari.

Conveni_BomberosUA

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464