Saltar apartados

El CeMaB organitza dues conferències de Francisco Domínguez sobre Eduardo Galeano i la integració de Llatinoamèrica

Les dues ponències tindran lloc demà a les 10 hores en el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, la primera, i a les 20.15 hores en la Seu Ciutat d'Alacant

 

Alacant 6 de maig de 2015

El doctor Francisco Domínguez, d'origen xilè i resident a Londres des de fa dècades, visita demà la Universitat d'Alacant en qualitat de director del Departament d'Estudis Llatinoamericans de la Business School en la Middlesex University de Londres.

Per aquest motiu, el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB) ha organitzat dues conferències que tindran lloc demà en les instal·lacions del CeMaB, a les 10 hores, i en la Seu Ciutat d'Alacant, a les 20.15 hores.

En la sessió matinal, el professor xilè oferirà la conferència «Del Canto General a la Memoria del Fuego de Galeano», en la qual s'endinsarà en algunes de les obres de l’escriptor uruguaià mort fa poc. La presentació serà a càrrec d'Eva Valero, directora del CeMaB, i comptarà també amb la participació de José Ramón Belda, director del Secretariat de Mobilitat de la UA.

A la vesprada, el doctor de la Middlesex University de Londres impartirà la conferència «El proceso de integración en América Latina a la luz de la última Cumbre de las Américas», a les 20.15 hores en la Seu Ciutat d'Alacant. Tant la presentació com la participació en la conferència tornaran a comptar amb Eva Valero i José Ramón Belda.

La Universitat d'Alacant té subscrit un acord de cooperació internacional amb la Universitat Middlesex a Londres des de fa deu anys gràcies a la tasca i al suport constant del professor Domínguez en el seu paper com a director d'estudis en la universitat britànica. La col·laboració tant en l'intercanvi d'estudiants com de professorat en virtut d'aquest acord ha sigut incessant i és un dels socis estratègics més importants en el Regne Unit per a la UA.

 

Francisco Domínguez

El doctor Francisco Domínguez és professor en el Departament d'Economia i Desenvolupament Internacional de l'Escola de Negocis de la Universitat de Middlesex a Londres, en què és director del Programa per a la Gestió Internacional del Turisme. Aquest programa inclou l'estudi de les tres llengües actualment més parlades en el món, l'anglès, l'espanyol i el xinès mandarí. També és director de la Llicenciatura en Administració d'empreses en la secció d'espanyol i xinès mandarí.

És un gran especialista en economia política contemporània d'Amèrica Llatina, tema sobre el qual ha escrit i publicat àmpliament durant les últimes dècades. El professor Domínguez és director del Centre d'Estudis Llatinoamericans de Brasil en la Universitat Middlesex i ha col·laborat amb altres universitats britàniques com la Universitat d'East London, Kingston o Bath. La seua tesi doctoral es va centrar en l'examen de les bases socioeconòmiques de la política democràtica de Xile en l'època anterior a Pinochet. La seua investigació va ser la plataforma de llançament per al desenvolupament d'una recerca contínua sobre l'evolució econòmica i política d'Amèrica Llatina. Aquesta activitat s'ha vist plasmada en nombroses comunicacions en congressos, articles en revistes de reconegut prestigi internacional, capítols de llibres i volums editats.

El doctor Domínguez combina l’activitat acadèmica i científica amb la comunicació. Pel seu paper com a expert en temes d'economia política i l'evolució actual d'Amèrica Llatina és freqüent veure’l entrevistat en diversos mitjans de comunicació nacionals i internacionals com la BBC i Sky al Regne Unit, Al Jazeera, France 24, Telesur, RT, i fins i tot emissores de ràdio en la República de Sud-àfrica, en què acostuma a aparèixer com a expert en temes d'Amèrica Llatina.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464