Saltar apartados

La Marató d'Ocupació de la Universitat d'Alacant registra una massiva participació en la dissetena edició

Les empreses i institucions participants han rebut més de quatre mil currículums durant la jornada

L'augment de la participació d'empreses en la iniciativa universitària és la nota més destacada

 

Alacant, 8 de maig de 2015

La Universitat d'Alacant ha celebrat aquest dijous, 7 de maig, la XVII Edició de la Marató d'Ocupació i Autocupació que cada any s’organitza en el campus alacantí amb l'objectiu de posar en contacte els estudiants universitaris amb empreses, associacions i institucions.

Aquesta iniciativa ja clàssica té com a objectiu aportar informació útil perquè els estudiants sàpien què necessiten a l'hora de buscar una ocupació o fer pràctiques, així com promoure l'emprenedoria, «acostant les empreses als estudiants, posant-los en contacte i facilitant que tant oferidors com demandants d'ocupació es troben en un mateix espai», expliquen els organitzadors de la marató.

En aquesta dissetena edició han participat un total de quaranta-vuit estands, dels quals vint-i-quatre pertanyen a empreses –setze més que l'any anterior–, i la resta a associacions, institucions i a la mateixa Universitat d'Alacant, en els quals els estudiants han tingut accés a tota mena d'informació, des de què és el que busquen les principals empreses a l'hora de contractar un titulat, com la manera de presentar el currículum, on enviar-lo, com buscar faena o les possibilitats que ofereix l'autoocupació.

La inauguració de la Marató d'Ocupació i Autoocupació ha comptat amb la presència del rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, acompanyat del vicerector de Relacions Internacionals, Juan Llopís, la vicerectora d'Estudiants, Nuria Grané, el director de l'Escola Politècnica, Andrés Montoyo, i la directora del Secretariat de Pràctiques d'Empresa i Ajuda a l'Estudiant, Pepi Parreño, a més dels regidors d'Ocupació d'Alacant i Sant Vicent, Carlos Castillo i Carmen Victoria Escolano.

Segons les dades recollides fins al migdia, en els diferents estands s'havien entregat al voltant de quatre mil currículums, i durant la vesprada del dijous i del divendres algunes de les empreses participants ja tenien planejat començar processos de selecció tant per a llocs de treball com per a la realització de pràctiques.

La vicerectora d'Estudiants i el rector han destacat la importància d'aquesta iniciativa que «permet als estudiants conèixer com funciona el món de les empreses i de la recerca d'ocupació», un repte «que la Universitat», segons Manuel Palomar, «té molt present. L'ocupabilitat dels nostres estudiants és una prioritat per a la Universitat i aquesta mena d'iniciatives tenen un gran valor».

La Marató d'Ocupació i Autoocupació és una iniciativa del Gabinet d'Iniciatives per a l'Ocupació (GIPO) i l'Observatori d'Inserció Laboral.

 

Maraton_Empre1
Maraton_Empre2
Maraton_Empre3

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464