Saltar apartados

La Universitat d'Alacant celebra demà el dia Mundial contra el Tabac

Des de l'Associació Espanyola contra el Càncer alerten que és el principal causant de la major part de les malalties actuals

 

D'esquerra a dreta, el president d'AECC, Pablo Enríquez, el vicerector de Campus i Sostenibilitat, Rafael Muñoz i el secretari de Cultura i Esport del Consell d'Estudiants, Saúl Serrano

Alacant, 5 de maig de 2015

«El principal enemic de la salut és el tabac, ja que causa la major part de les malalties que tenim actualment a Espanya». Així de taxatiu s'ha mostrat aquest matí el metge i president de l'Associació Espanyola contra el Càncer, AECC, Pablo Enríquez, en la roda de premsa de presentació de les activitats del Dia Mundial contra el Tabac que la Universitat d'Alacant celebra demà. Aquesta és la primera vegada que s'organitza una programació completa dins del marc d'Universitat Saludable amb el suport de diferents instàncies universitàries i patrocinadors externs. Segons ha explicat el vicerector de Campus i Sostenibilitat, Rafael Muñoz, «el nostre objectiu és aconseguir un campus sense fum, encara que siga durant només un dia. Per això, entre altres coses, a més d'activitats d'esport i conscienciació, anem a fomentar els hàbits saludables canviant els cigarrets per broquetes de fruita fresca».

Les activitats, que es desenvoluparan entre les 10 i les 13.30 hores, tindran lloc en diferents envelats instal·lats al costat del racó dels poetes, davant de la Torre de Control. Des de l'AECC s'oferirà informació relacionada amb la prevenció del càncer, detecció precoç, deshabituació del tabac i es podrà fer una prova de capacitat pulmonar en un cooxímetre. Per la seua banda, l'Associació d'Infermeria Comunitària presentarà una aplicació per a ajudar a deixar de fumar, a la qual es podran apuntar les persones interessades. El Servei d'Esports desenvoluparà diferents activitats esportives com aeròbic, cardiobox o zumba, i l'Aula de la Ciència proposarà itineraris saludables guiats per a realitzar pel campus; tot a ritme de batucada per a animar a participar. «No hi ha cap enemic que no es puga vèncer si no es coneix bé», ha assegurat Enríquez, que ha destacat la importància d'aquest tipus d'accions «per a donar a conèixer la importància tant de la deshabituació com de la prevenció, però també de la quantitat de malalties que, més enllà del càncer, deriven del tabac».


Implicació estudiantil

Muñoz ha explicat que encara que el Dia Mundial contra el Tabac és el 31 de maig, «a la UA hem volgut avançar-lo perquè considerem essencial la implicació estudiantil i aquesta data és molt dolenta perquè coincideix amb el període d'exàmens». En aquest sentit, el vicerector ha destacat la conscienciació de la comunitat estudiantil, tant per part del Consell d'Estudiants, com de l'alumnat d'Infermeria, Màrqueting i Geografia i Història, que, a més d'involucrar-se en l'intercanvi de fruita per tabac, duran a terme accions de promoció per a animar a participar en les activitats. Des del Consell d'Estudiants, el seu secretari de Cultura i Esports, Saúl Serrano, ha destacat la importància d'incidir en la conscienciació en hàbits saludables i en la lluita contra el tabac i el suport que des del consell donen a aquest tipus d'iniciatives.

Una de les accions promogudes per estudiants ha partit d'un alumne de primer del Geografia, Eduardo Saldana, que ha dissenyat una sèrie de cendrers amb lemes com: «Què feies abans d'eixir a fumar? Si depens de la nicotina no ets lliure», «L’ansietat es farà fum. Deixar de fumar només depèn de tu», que s'instal·laran en els llocs habituals de fumadors.

La jornada té el patrocini del Banc Mare Nostrum, la Cadena Cope i Mercalacant, i ha sigut possible gràcies a la implicació del Servei d'Esports, Oficina Ecocampus, Consell d'Estudiants, l'Aula de la Ciència, l'Associació Espanyola Contra el Càncer i l'Associació d'Infermeria Comunitària, sota la coordinació del Vicerectorat de Campus i Sostenibilitat.

A la roda de premsa de presentació de les activitats han assistit, a més, el vicerector de Cultura, Esport i Política Lingüística, Carles Cortés, i el president del Consell d'Estudiants, David Morcillo.

 

TALLS DE VEU :

     
Declaracions del president d'AECC, Pablo Enríquez Declaracions del vicerector de Campus i Sostenibilitat, Rafael Muñoz Declaracions del secretari de Cultura i Esport del Consell d'Estudiants, Saúl Serrano

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464