Saltar apartados

La Universitat reivindica el paper dels docents amb els premis del Consell Social

S'han concedit set guardons a set professors, un per cada Facultat de la Universitat d'Alacant

El president del Consell Social ha reivindicat els premis a l'excel·lència docent com a mitjà de “reafirmar la raó de ser de les universitats”

 

PremiadosCS1
PremiadosCS2
PremiadosCS3
PremiadosCS4
PremiadosCS5
PremiadosCS6
PremiadosCS7

 

Alacant, 8 de maig de 2015

La Universitat d'Alacant ha acollit aquest matí l'acte de lliurament dels Premis a l'Excel·lència Docent, uns guardons que lliura el Consell Social i que tenen com a objectiu reconèixer la tasca exercida pels docents i «reafirmar uns valors que, des dels seus orígens, constitueixen la raó de ser de les universitats», ha destacat el president del Consell Social, Francisco Gómez en la seua intervenció.

L'acte ha començat amb la conferència del catedràtic i premi a la Innovació Educativa per la Universitat de Cantàbria, Laureano González Vega, el qual ha remarcat la importància de la figura del professor en l'educació des de «totes les perspectives, tant en l'aula, com en la investigació docent, com en la de gestor i en la d'avaluador».

El qui ha sigut responsable de l'avaluació de més de cinc mil graus, màsters i doctorats a través de l'Agència Nacional de l'Avaluació de la Qualitat i l'Acreditació (ANECA) ha valorat de manera molt positiva el reconeixement als docents amb els premis que concedeix el Consell Social.

El protagonisme, després de la intervenció de González Vega, ha passat immediatament als premiats, que, després de la intervenció dels seus degans respectius, han anat passant per l'escenari per a rebre els premis.

La cloenda de l'acte ha sigut a càrrec del rector de la Universitat d'Alacant, Manuel colomar, que ha felicitat els premiats per «fer-se creditors de la distinció gràcies a la seua tasca, i al Consell Social per la iniciativa». Palomar ha destacat la qualitat docent a la Universitat d'Alacant i ha assenyalat la importància de la promoció del professorat, cosa que «desafortunadament, els últims anys, es dificulta per les restriccions en la taxa de reposició», i ha reivindicat que «es considere l'educació superior i la investigació, no com una despesa, sinó com una inversió».


Premiats

Fernando Torres, del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal, ha recollit el premi de mans de la secretària general de la Universitat i membre del Consell Social, Aranzazu Calzada, després de la intervenció del director de l'Escola Politècnica Superior, Andrés Montoyo.

Torres s'ha referit al premi com «un reconeixement a la seua trajectòria docent en la Universitat d'Alacant i als desenvolupaments que he realitzat per a creació de noves experiències com els laboratoris docents virtuals a través d'Internet perquè els alumnes puguen interactuar millor en les pràctiques en qualsevol moment».

Diana Gil, del Departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència, ha sigut la segona que ha recollit el guardó, en aquest cas de mans de Francisco Irles, president de la Comissió d'Assumptes Acadèmics del Consell Social. Abans havia intervingut el degà de la Facultat de Ciències de la Salut, José Antonio Hurtado.

Diana ha destacat que es tracta d’«un reconeixement al treball en equip, no solament a una persona, sinó a tot l'aprenentatge amb tots els meus companys i companyes al llarg dels anys que fa que estic ací i amb els estudiants».

El tercer premiat ha sigut Francesc Xavier Llorca, del Departament de Filologia Catalana. El guardó li l’ha lliurat Antonio Carbonell, president de la Comissió de Relacions amb la Societat del Consell Social, i la seua presentació ha sigut a càrrec de la degana de la Facultat d'Educació, María Ángeles Martínez.

Francesc Xavier s'ha referit a les enquestes docents: «Que els alumnes et valoren tant, després de vint-i-cinc anys en aquesta Universitat, és molt important, igual que el premi provinga del Consell Social, que és, al cap i a la fi, la representació de la societat alacantina i que ens indica el camí a seguir.»

Juanjo Tarí, del Departament d'Organització d'Empreses, de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, ha rebut el premi de mans de Jacobo Navarro, director general de l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva, i Juan Luis Nicolau, degà de la facultat, ha sigut l'encarregat de fer la seua presentació.

Per a Juanjo Tarí, «el premi suposa una alegria i una satisfacció. Un reforç per a continuar mostrant interès per la docència, que crec que ha de ser tan important com la recerca».

Nuria Fernández, del Departament de Dret Mercantil i Penal, ha rebut el guardó de mans de Luisa Pastor, presidenta de la Diputació i membre del Consell Social. La presentació ha arribat de la mà de Pedro José Femenía, degà de la Facultat de Dret.

Fernández ha explicat que el premi «significa un reconeixement especial al treball realitzat, amb una valoració especial de la participació en projectes de recerca, comissions o en el disseny i implantació dels graus».

Rosa Martínez Espinosa, del Departament d'Agroquímica i Bioquímica, ha rebut el premi de mans del president del Consell Social, Francisco Gómez, després de ser presentada pel degà de la Facultat de Ciències, Luis Gras.

Rosa Martínez ha destacat la importància d'un premi que «reconeix la teua tasca pels mateixos companys i els alumnes. Un premi a un treball de molts anys, de posar a punt noves assignatures, d'intentar connectar millor la docència a diferents nivells educatius i innovar».

L'últim dels premiats va ser José Miguel Santacreu, del Departament d'Humanitats Contemporànies, que va recollir el premi de mans del rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i que va ser presentat pel degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Juan Francisco Mesa.

Santacreu ha valorat el premi molt positivament, ja que «es tracta d'un guardó a la docència universitària, la qual no està prou reconeguda, ja que preval sempre la investigació, i dedicar-se a la docència sempre implica en certa mesura sacrificar l'àmbit de la recerca».

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464