Saltar apartados

Més de mil cinc-centes persones van participar en la novena edició de Geolodia-Alacant que en aquesta ocasió va tenir lloc a Alcoi

 

Geolodia1
Geolodia2
Geolodia3
Geolodia4
Geolodia5
Geolodia6
Geolodia7
Geolodia8
Geolodia9

 

Alacant, 12 de maig de 2015

Més de mil cinc-centes persones van participar diumenge passat, 10 de maig, en la novena edició de Geolodia-Alacant, que en aquesta ocasió va tenir lloc a Alcoi. Organitzada pel Departament de Ciències de la Terra de la Universitat d'Alacant i de la mà de cent vint monitors es van oferir dues rutes geològiques: una curta complementada amb onze tallers en l'edifici Font Roja Natura, dirigida a un públic familiar, i una llarga dirigida a senderistes.

En el cas de l'itinerari més breu entre l'edifici Font Roja Natura i el pla de la Mina, els assistents van poder conèixer com era i és el clima d'Alcoi, com funciona el naixement d’aigua de la Font Roja, per què es produeixen terratrèmols en la comarca, els fòssils de les roques que formen la serra, la relació entre la vegetació del carrascar de la Font Roja, o com s'han format les muntanyes i la foia d'Alcoi.

En les diferents instal·lacions de l'edifici, els participants van participar en tallers geològics relacionats amb minerals, dinosaures, microfòssils, les roques, entre altres.

D'altra banda, per a aficionats al senderisme, al llarg de deu quilòmetres i mig, la ruta «El Salt-racó de Sant Bonaventura-Canalons» va descobrir com era el mar que hi havia a Alcoi durant el miocè superior (fa deu milions d'anys) o el seu gran llac pliocè (fa quatre milions d'anys). A més, els participants van aprendre per què es produeixen esllavissades, com funciona el Salt o la Font del Quinzet, i van visitar els espectaculars edificis de tova calcària amb les seues plantes fossilitzades, els antics molins farineres o com vivien els homes neandertals d'Alcoi.

 

Notícia relacionada

La Font Roja protagonitza el Geolodía 2015

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464