Saltar apartados

El rector reb als equips representants de la UA als campionats d'Orientació i la Lliga de Debat organitzats per la Xarxa Vives d'Universitats

 

Lliga_Debat1 Lliga_Debat2

 

Alacant, 20 de maig de 2015

El rector, Manuel Palomar, ha rebut aquest matí als integrants dels equips que han representat a la Universitat d’Alacant en el Campionat d’Orientació i la Lliga de Debat Universitàri que organitza  la Xarxa Vives.

Durant la trobada, els estudiants han destacat les dues experiències i han demanat al rector una major difusió d’aquest tipus d’activitats que, segons han afirmat, enriqueixen molt el pas per la Universitat. En aquest sentit, el rector s'ha compromés a estudiar el recolçament d'aquestes iniciatives i de tenir-les en compte en les programacions acadèmiques a fi de poder compaginar les trajectòries docents i acadèmiques amb la participació en aquest tipus d’activitats extracurriculars. 

Quant a l’equip de la Lliga de Debat el seu capità, Miquel Esplà, ha assegurat que “s'ha traballat molt per a aconseguir el segon lloc en el campionat”. En total han hagut de superar sis rondes de debat en les que han participat una dotzena d’universitats de la regió Vives. Esplà ha destacat l’experiencia així com els objectius de formació, participació i treball en equip. Els integrants de l’equip  han estat Bárbara Frases Rojas, Jesús Àngel Velasco Pastor, Úrsula Vacalebri Lloret, Raquel Simó Escrivà, Majo Domènech Sempere i Miquel Esplà Gomis. Durant la recepció, el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, ha  comentat l’excel.lent trajectòria que han tingut tradicionalment els equips de la UA en aquest campionat on sembre s’han aconseguit els dos primers llocs.

Per la seua banda, l’equip d’Orientació ha aconseguit el bronze per equips en II Campionat Universitari de Carreres d’Orientació de la Xarxa Vives, una iniciativa que es va posar en marxa el curs passat durant la presidència de la UA. L’equip alacantí està integrat per Violeta Feliciano, Sergio Mérida, Ivan Ramal y Borja Vila, els tres esportistes de primer nivell en els campionats nacionals absoluts d’aquest esport. L’entrenador, Santiago del Moral, que es a més el president de la Federació Nacional,  ha explicat que la particularitat d'aquest esport  és la combinació de la agilitat mental i la física, “és un esport per a córrer pensant que s’entrena des de xiquets i no te edat”.

A la recepció han assistit a més, la vicerectora d’Estudiants, Nuria Grané, el director del Secretariat de Política Lingüistica, Josep Ochoa, el director de Esports, Rafael Garcia i de Cultura, Faust Ripoll.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464