Saltar apartados

L'alumna de la UA Nuria Martínez seleccionada pel programa de Joves Líders Iberoamericans

Aquest programa de la Fundació Carolina selecciona joves menors de vint-i-set anys amb un expedient acadèmic brillant, amb dots socials i de lideratge

 

Nuria_MartinezAlacant, 19 de maig de 2015

Nuria Martínez Martínez, llicenciada en Dret per la Universitat d'Alacant, en Ciències Polítiques i de l'Administració per la UMH, màster en Propietat Industrial i Intel·lectual Magister Lucentinvs en la UA, i que actualment cursa el doctorat en Dret també en la UA, acaba de ser seleccionada per a participar en el programa de Joves Líders Iberoamericans de la Fundació Carolina.

El programa de Joves Líders Iberoamericans de la Fundació Carolina selecciona joves llicenciats de menys de vint-i-set anys (l'any passat van seleccionar cinquanta estudiants de tres-centes universitats). L'alumna de la UA Nuria Martínez es beneficiarà d'una beca de dues setmanes (del 14-28 de juny de 2015) per a participar en seminaris, xarrades, debats, etc., juntament amb altres joves líders, i visitarà, a més, institucions europees i espanyoles, en ciutats com Madrid, Brussel·les, La Rioja i Àvila. 

Reyes González, directora del Secretariat de Cooperació i Projecció Internacional de la UA, assegura que el seu secretariat fa una preselecció de candidats atenent a l'expedient acadèmic brillant, a les capacitats, dots socials i de lideratge de l'estudiant, tal com requereix el Programa Internacional de Líders Iberoamericans. Reyes afegeix que són molt pocs els elegits entre més de tres-centes universitats d'Hispanoamèrica. «L'any passat vam preseleccionar dos candidats i no en van admetre cap. Aquesta és la primera vegada que una alumna de la UA és seleccionada per a aquest programa d'elit».

Programa de Joves Líders Iberoamericans

Organitzat per la Fundació Carolina, en col·laboració amb el Grup Santander i la Fundació Rafael del Pino, el programa de Joves Líders Iberoamericans es convoca anualment des de l'any 2002. Cada any són seleccionats joves iberoamericans amb expedients acadèmics d'excel·lència i acreditades habilitats socials d'entre candidatures provinents de més de tres-centes universitats públiques i privades de la Comunitat Iberoamericana de Nacions. Al llarg dels seus dotze anys d'existència, hi han participat més de cinc-cents joves procedents de tots els països llatinoamericans, Espanya i Portugal.

Els participants són protagonistes durant dues setmanes de conferències, trobades i visites, a través d'una intensa agenda d'immersió social en la realitat espanyola i europea. El programa ha mostrat el seu potencial per a generar col·laboracions a mitjà i llarg termini, i ha permès consolidar una xarxa de joves líders iberoamericans, conscients de la importància d'enfortir i potenciar les relacions dels països llatinoamericans amb Espanya i Portugal.

Fruit d'això ha sigut la constitució de la Xarxa de Joves Líders Iberoamericans i d'una plataforma estable i interdisciplinària de treball en el marc de les principals xarxes socials. Algunes altres fites importants aconseguides pel programa són la participació de diversos integrants d'aquestes xarxes en els congressos sobre joventut: Carta jove a Colòmbia i la Cimera Iberoamericana tinguda a Panamà el 2013. A més de la celebració de la convenció pels deu anys del programa, en la qual es van reunir a la ciutat de Sao Paulo cent divuit líders iberoamericans integrants de les edicions anteriors.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464