Saltar apartados

"Planeta Blau", proposta guanyadora del I Concurs d'Idees per al Disseny de les Plaques Informatives dels Edificis de la Universitat d'Alacant

El jurat, que ha destacat la qualitat de les propostes presentades, ha lliurat deu premis de diferent consideració

 

Concurs_Idees1
Concurs_Idees2
Concurs_Idees3
Concurs_Idees4
Concurs_Idees5
Concurs_Idees6
Concurs_Idees7
Concurs_Idees8
Concurs_Idees9
Concurs_Idees10
Concurs_Idees11

 

Alacant, 21 de maig de 2015

Planeta Blau, de Bernabé Gómez Moreno, és el títol de la proposta guanyadora del I Concurs d'Idees per al Disseny de les Plaques Informatives dels Edificis de la Universitat d'Alacant. En total s’hi van presentar més d'una trentena de dissenys, la major part d'estudiants de la mateixa universitat. De la idea guanyadora, pensada per a ser realitzada en alumini, el jurat n’ha destacat «la claredat, ordre i l’encert en l'elecció dels colors i els materials».

L'objectiu del concurs, proposat pel Vicerectorat de Campus i Sostenibilitat, és disposar de la major i millor mostra possible d'idees per al disseny de la placa tipus informativa que, atès el seu valor patrimonial, es col·locarà en els edificis de la Universitat d'Alacant. Encara que el concurs no és vinculant, es tracta, com ha explicat la directora del Secretariat de Desenvolupament de Campus, Elia Gutiérrez, «de posar en valor un dels actius més importants de la nostra universitat que és el patrimoni arquitectònic del nostre campus».

El lliurament de premis ha tingut lloc aquest matí en el vestíbul de l'edifici del Rectorat i Serveis Generals, on des d'ahir s'exposen les propostes guanyadores. A més del primer premi, dotat amb tres-centes euros, s'han concedit un segon i tercer premis, tots dos ex aequo, i quatre mencions especials.

El segon premi, dotat amb dos-cents euros, ha sigut per a les propostes Buscar, experimentar, trobar, elaborada per Cristina Moreno Martínez, i Ricardo Edo Valero, i Vertical, elaborada per Fernando Colom Jover. En la primera s'ha destacat «la composició, la tridimensionalitat i la capacitat de comunicació pel seu disseny i contrast de color, acompanyada d'una bona solució tècnica» i en la segona, «la introducció d'elements gràfics identificatius, bona composició i qualitat dels materials proposats».

El tercer premi, dotat amb cent euros, ha sigut per a tres idees: iUA, elaborada per Heros Cuneo Gómez; Relleus, d'Alejandro Rubio Cebrián, i Arxiu, elaborada per José Luis Canyes Martínez. En la proposta Arxiu, el jurat ha destacat la «bona composició i llegibilitat, acompanyada del disseny geomètric de la peça». Per la seua banda, en iUA han remarcat «la seua senzillesa, claredat i correcció en l'elecció dels materials». En Relleus, per la seua banda, destaquen «la introducció de la planta com a element identificatiu, la consideració del llenguatge en Braille com a expressió inclusiva en la universitat, i la geometria, que insinua el logo corporatiu».

Finalment s'han lliurat quatre esments honorífics als dissenys presentats sota el lema InfoUA, elaborada per Ignacio Mirallave Capó; Una marca com a identitat comuna, elaborada per Agustín Juan Castelló, Sky-UA, elaborada per Mónica Álvarez Sánchez i SUNi, elaborada per Javier Mexia Terol.

El jurat el componien la delegada del rector per a Polítiques de Gènere, María José Rodríguez, que ha actuat com a presidenta per delegació del vicerector de Campus i Sostenibilitat, Francisca Milán, responsable de la Unitat de Relacions Institucionals, que ha actuat com a secretària, i Antonio Morata Director de l'Oficina Tècnica Universitat d'Alacant, Jorge Antón, en representació del Consell d'Estudiants Universitat d'Alacant i Roberto Turégano, dissenyador gràfic, com a vocals.


Per a més informació sobre les propostes i la convocatòria:

http://web.ua.es/va/vr-campus/infraestructuras-medioambiente/propuestas-concurso-ideas.html

http://www.boua.ua.es/pdf.asp?pdf=3119.pdf

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464