Saltar apartados

Una empresa de la UA crearà una marca pròpia de tabac amb un 50 % menys de toxicitat

Un innovador producte desenvolupat per l'Institut de Processos Químics permet reduir els nivells de nicotina, quitrà i monòxid de carboni.

El catedràtic Antonio Marcilla ha sigut l'impulsor de l'empresa, creada juntament amb la UA, amb el nom Medcat Alicante.

 

Alicante, 26 de maig de 2015

La Universitat d'Alacant ha creat una nova empresa de base tecnològica (EBT) per a fabricar un producte additiu per al tabac que en redueix la toxicitat i amb l'objectiu de comercialitzar la seua pròpia marca.

El catedràtic Antonio Marcilla ha sigut l'impulsor d'aquesta nova EBT, participada per la Fundació del Parc Científic d'Alacant, i que té el seu capital en un producte innovador, desenvolupat per l'Institut de Processos Químics de la UA.

Aquest additiu és un catalitzador que, afegit al tabac, permet reduir-ne la toxicitat rebaixant els nivells de nicotina fins a un 70 %, un 80 % els de quitrà i un 25 % el monòxid de carboni.

Segons ha explicat Marcilla, «la idea és crear la nostra pròpia marca de tabac i comercialitzar-la amb el producte ja incorporat, de manera que el consumidor adquiriria directament un paquet de tabac amb una toxicitat notablement inferior a la de la resta, gràcies al catalitzador que duria afegit».

El producte també tindria com a objectiu comercialitzar-se pensant en el tabac d’embolicar i encapsular, de manera que el consumidor «compraria directament l'additiu i seria ell mateix qui el barrejaria amb el seu tabac, aconseguint-ne una dràstica reducció de la toxicitat».

Els terminis que s'ha marcat Medcat Alicante per tenir el producte al mercat són aproximadament de dos anys des del moment que s'obtinga el finançament per a posar en marxa l'empresa.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464